Când vine valul patru al pandemiei COVID-19?! Anunțul venit din Ministerul Sănătății

Se tot discută în spațiul public despre venirea valului patru al pandemiei COVID-19. De atunci se ia în calcul și reintroducerea restricțiilor. Oficialii din Ministerul Sănătății au făcut noi declarații privind varianta Delta, Sars-Cov-2.

Author: Georgiana Balaban duminică 18 iulie 2021 , 14:40

când vine valul patru coronavirus
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cifrele epidemiologice din țară nu sunt îngrijorătoare, însă adevărul este altul. Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că cifrele pandemiei raportate zilnic nu sunt la nivelul în care să ne pună pe un plan stabil.

Deocamdată statisticile nu ne oferă comfortul de a sta liniștiți. În România se anunță un posibil val patru al pandemiei din toamnă.

Citeste si: OMS avertizează: Vor apărea noi tulpini de coronavirus, "posibil mai periculoase"

România- lovită de valul patru CORONAVIRUS

Andrei Baciu a anunțat că în prezent, nu vorbim de noi restricții la nivel național. Restricțiile ar putea fi introduse, în primă fază, local, doar dacă situația din spitale va ajunge în stadiul în care ne-am aflat la începutul pandemiei de coronavirus. Reintroducere zonală și treptată are de a face cu numărul persoanelor vaccinate dintr-un județ.

Oficialii au mărturisit că doar prin imunizare putem scăpa de efectele variantei Delta.

Citeste si: Simptomele de Covid-19, resimţite la 8 luni de la infectare- studiu

când vine valul patru coronavirus
Valul patru al pandemiei CORONAVIRUS.[Sursa foto: PixaBay]

„Nu cred că se pune problema de așa ceva (ca restricțiile să rămână pe masa guvernanților- n.r.). La nivel teoretic acum știm ce funcționează: funcționează vaccinul, funcționează măsurile pe care le avem- care și acestea vedem că avem aceste borne în care sunt diferite, în funcție de procentul de persoane infectate în fiecare localitate. Aici funcționează- și e ceea ce am văzut că a funcționat în ultimele luni- adaptarea acestor măsuri la nivel local, pentru că măsurile cu caracter general la nivel național (nu se mai justifică- n.r.), atât timp cât ai o diversitate atât de mare: București, unde ai aproape 56 la sută populație vaccinată versus Covasna, Suceava, unde ai un procent foarte mic de populație vaccinată, unde ai un risc invers proporțional, mult mai mare, de a avea un fenomen epidemiologic, fie el și local, și atunci măsura trebuie să fie adaptată acolo, nu unei mari metropole”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, informează DIGI24.

Citeste si: Cum poate fi stopată tulpina Delta de coronavirus. Agenția Europeană a Medicamentelor, mesaj de ultim moment

Baciu a anunțat că trebuie să fim pregătiți pentru orice. Dacă mutația Delta va face probleme serioase, restricțiile vor fi impuse din nou, ba chiar vom avea parte de unele mai dure. Doar în acest mod se poate stopa transmiterea comunitară a virusului.

„Chiar și atunci când avem un procent important de populație vaccinată, poate să crească numărul de cazuri noi, așa cum vedem în cazul Angliei, însă nu se pune presiune nici pe sistemul de sănătate în felul care s-a pus înainte de apariția vaccinului și nici pe societate per ansamblu. Aici pui măsuri, aici intervii, în faza pre-spital, cu măsuri, cu restricții- atunci când faza de spital tinde să ajungă la un punct în care nu mai poate să facă față și atunci trebuie să oprești. Principiul cumva rămâne același: dacă nu mai poți să gestionezi faza de spital, trebuie să acționezi în faza pre-spital, cu restricții, care să rupă lanțul de transmitere virală, care să scadă forțat numărul de noi cazuri”, a explicat secretarul de stat.

Citeste si: Ce se va întâmpla în România dacă va apărea valul patru al pandemiei de coronavirus?! Ce măsuri vor lua autoritățile pentru a împiedica răspândirea variantei Delta


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si