Când vor avea loc următoarele alegeri în România. Decizie de ultimă oră

Parlamentul a decis miercuri că ne putem alege primarul în cel mult 6 luni de la expirarea stării de alertă. Liberalii sunt nemulţumiţi de modificările aduse actului normativ în comisia juridică.

Author: R.B. miercuri 13 mai 2020 , 16:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Camera Deputaților a modificta miercuri, în calitate de for decizional, OUG privind alegerile locale astfel încât alegerile locale pot avea loc în termen de 6 luni de la data expirării stării de alertă și data se stabilește cu cel puțin 75 de zile înaintea votării de către Parlament și nu de către Guvern așa cum prevede acum legea.

Citeste si: Orban anunţă că se vor aloca bani pentru achiziţionarea de tablete pentru elevi

Varianta adoptată de Parlament prevede că:

1. Procedurile privind organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se iniţiază în termen de 6 luni de la data expirării duratei stării de urgenţă sau stării alertă.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

2. Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se stabileşte prin lege organică, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării.

Citeste si: Orban: „Sfârşitul lunii septembrie- începutul lunii octombrie ar putea fi o dată bună de organizare a alegerilor”

3. Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului București și consiliilor județene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgență sau stării alertă.

Stiripesurse.ro

Citeste si: Alertă la Casa Albă! A fost infectat cu coronavirus


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si