Când vor fi eliminate noi restricții în București. Prefectul Capitalei a făcut anunțul așteptat

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat luni că o ședință a comitetului de urgență ar putea avea loc joi, 13 mai la Prefectura Capitalei, dacă rata de infectare continuă să scadă în București.

Author: Razvan Ilie luni 10 mai 2021 , 19:00

Noi relaxări în București. Prefectura Capitalei a așteptat şi hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru 30 de zile, începând cu data de 13 mai, document aprobat în şedinţa de luni a Executivului.[Sursa foto: El Pais]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rata de infectare în București a scăzut luni la 1,59 la mia de locuitori, iar dacă trendul se păstrează descendent, în ședința de joi de la Prefectura Capitalei se vor decide noi măsuri de relaxare.

În momentul în care rata de incidență va scădea sub 1,5 la mie, autoritățile trebuie să stabilească care sunt restricțiile care pot fi eliminate. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că se va aștepta 48 de ore pentru a vedea dacă tendința de scădere se menține.

Citeste si: Raed Arafat: „Nimeni nu are niciun interes să menţină România în starea de alertă nicio zi în plus”

Prefectul Capitalei: Să vedem dacă se păstrează tendința descrescătoare 

La fel ca la pragul de 3/1000, vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare. Dacă se păstreză, convocăm Comitetul joi ”, a declarat luni prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit Hotnews.

Prefectura Capitalei a așteptat şi hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru 30 de zile, începând cu data de 13 mai, document aprobat în şedinţa de luni a Executivului.

Citeste si: Ce spune Valeriu Gheorghiță despre medicii care ezită să se vaccineze

Ce măsuri ar putea fi anunțate în Capitală

După scăderea sub 1,5 cazuri la mia de locuitori o serie de măsuri se relaxează, printre ele și cele despre funcționarea restaurantelor și sălilor de spectacol la o capacitate de 50% spre deosebire de 30% cât e în prezent.

Pe 2 mai, CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 – 21.00, iar măsura va intra în vigoare de luni.

„Pe viitor, într-un scenariu când rata de incidenţă va fi de 1,5 la mia de locuitori, atunci va fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi”, anunța atunci prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Noile prevederi ale hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă vor fi anunțate astăzi și vor avea un cuvânt de spus în decizia care se va lua la Prefectura Capitalei. Executivul discută azi documentul, premierul Florin Cîțu neexcluzând că o scădere sub 1,5 ar putea veni cu renunțarea la restricția circulației pe timp de noapte.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si