Când vor fi gata cele 4 pasaje de pe Centura Capitalei

Compania de Drumuri bagă aproape 440 de milioane de lei în realizarea a patru pasaje acolo unde Centura Capitalei întâlnește importante drumuri locale. Singurul proiect care va fi, însă, gata anul acesta este pasajul Mogoșoaia.

Author: Andreea Bolocan luni 17 mai 2021 , 17:19

Pasajul de la Mogoșoaia va fi gata in octombrie 2021
Pasajul de la Mogoșoaia[Sursa foto: Captură YouTube]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat recent faptul că lucrările de la pasajul Mogoșoaia vor fi gata la 1 octombrie.

Pasajul de la Mogoșoaia va fi gata în octombrie 2021

Cu o lungime de 800 de metri, pasajul de la Mogoșoaia va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A. Va fi gata la 1 octombrie, spune ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, cu șapte luni mai devreme decât termeul din contract. Constructorul a realizat deja 42% din lucrările necesare, iar valoarea lucrărilor sare de 32 de milioane de lei.

Citeste si: Ministrul Mediului, despre spațiul verde din România: „Avem nevoie de un program național de ecologizare..”

Alte trei pasaje sunt în lucru pe centura de sud: la Domnești și la intersecțiile cu Șoselele Berceni și Oltenița.

Toate trei au forma unor sensuri giratorii suspendate astfel încât să poată fi ocolită și linia de cale ferată lipită de actuala centură. Toate au termen de finalizare 2022.

Pasajul de la Domnești[Sursa foto: Captură YouTube]

În ce stadiu se află acum lucrările pasajelor

Pasajul de la Domnești este realizat într-o proporție de 15%, iar în prezent se lucrează nu doar la relocarea utilităților, montarea grinzilor pe breteaua de coborâre spre

București și a pilonilor aferenți bretelelor înspre și dinspre Domnești, ci și la realizarea noii porțiuni carosabile a Șoselei de Centură, care va urma să treacă pe sub pasajul suspendat. Valoarea lucrărilor este de circa 92 de milioane de lei. Lucrările au început în 2019.

Citeste si: VIDEO- Mașinile Google Street View au revenit pe străzile din România

Citeste si: „M-am plictisit de tine și de emisiunea asta!”. Bianca izbucnește în lacrimi după ce este chemată de Radu în camera roșie! Aflați de la ce a pornit totul mâine, 26 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

În cazul proiectelor de la Berceni și Oltenița care presupun, pe lângă realizarea unor pasaje, și dublarea actualei centuri pe porțiuni de câțiva kilometri, aici lucrurile stau puțin mai bine.

Pasajul de la Berceni este construit într-o proporție de 20%, iar aici constructorul încă așteaptă autorizația de construire pentru porțiunea care se află în sectorul 4. Ea ar putea veni luna aceasta sau la început de iunie.

În cazul pasajului de la Berceni, valoarea lucrărilor depășește 146 milioane de lei. În prezent, se lucrează la canalizarea pluvială și relocarea utilităților. Asta în condițiile în care constructorul a descoperit în teren o linie electrică de medie tensiune și o conductă de apă care nu figurau nicăieri în planuri. S-a început turnarea asfaltului în vederea devierii traficului pentru a putea fi atacată și porțiunea de lângă calea ferată în vederea executărilor structurilor pasajului.

Pasajul de la Berceni[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: "Ferească Dumnezeu! Nu îndemn pe nimeni!" Cum a reușit Florin Salam să treacă peste moartea primei sale soții- kfetele.ro

Citeste si: Cât de simplă și cu bun gust a fost nunta Ioanei Ginghină! Imagini inedite de la marele eveniment din viața actriței- radioimpuls.ro

Și la pasajul Oltenița, stadiul fizic este unul similar: 17%. Și aici se lucrează la canalizarea pluvială, precum și la structurile aferente pasajului, iar valoarea lucrărilor este de circa 170 milioane de lei. Compania de Drumuri estimează că pasajul va fi gata anul viitor.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si