Capitala a intrat în scenariul roșu. Ce restricții intră în vigoare

Capitala a intrat oficial de astăzi în scenariul roșu, rata de infectare cu noul coronavirus trecând peste pragul de 3 la mia de locuitori. Urmează să intre în vigoare noi restricții.

Author: Razvan Ilie miercuri 22 septembrie 2021 , 11:09

Bucureștiul, în scenariul roșu. Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a transmis, miercuri, că rata de infectare în București este de 3,3 la mia de locuitori. În aceste condiții, accesul la anumite evenimente va fi condiţionat de certificatului

digital COVID, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau existenţa unui test negativ.

Citeste si: Lista localităților intrate în scenariul roșu. Aici ai nevoie de certificat COVID

Certificatul COVID, obligatoriu pentru o serie de activități

În localităţile care au depăşit indicele de infectare de 3 la mie intră în vigoare Hotărârea de Guvern care instituie o serie de norme pentru desfăşurarea activităţilor permise doar cu participarea persoanelor care prezintă certificatul verde COVID.

Citeste si: Anunț uluitor de la OMS despre noua tulpină Delta de coronavirus

Este vorba de persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu

virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, sau a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

Citeste si: Klaus Iohannis: Vaccinarea anti-COVID trebuie să devină obligatorie pentru anumite categorii

Ce orașe și comune au trecut deja de incidența de 3 la mie

Un număr de 35 de oraşe şi 234 de comune au o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile,  mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, a informat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

LISTA localităților în care este obligatoriu certificatul COVID poate fi văzută AICI.

Un număr de 35 de oraşe şi 234 de comune au o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, a informat, marţi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si