Avocații familiilor Melencu și Măceșanu au cerut retrimiterea dosarului la procurori

Avocații familiilor celor două victime ale lui Gheroghe Dincă au cerut, miercuri, retrimiterea dosarului la procurori spre completarea urmăririi penale.

Author: I.C. miercuri 20 mai 2020 , 16:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Avocatul familiei Alexandrei Măceșanu a cerut ca actul constatator de deces al acesteia să fie anulat.

„Este o urmărire penală făcută pe repede-înainte fără să atingă minimul obiectului privind actul material în sine. Nu poate fi vorba de reţinerea în sarcina lui Dincă a infracţiunilor de omor atâta timp cât ele nu sunt dovedite.

Am solicitat anularea actului constatator de deces urmare a celor două acte efectuate de către INML”, a declarat avocatul familiei Măceșanu, potrivit Agerpres.

Citeste si: Gheorghe Dincă cere iertare. Nu o să-ți vină să crezi ce face făptașul după gratii

Dincă ar fi negat, miercuri, o parte dintre acuzații și a susținut că declarațiile din dosar au fost făcute sub presiune, a anunțat avocatul Tonel Pop, la ieșirea din sala de judecată.

„Dincă a spus că acest scenariu nu-i aparţine lui, i-a fost impus, i-a fost indus şi în niciun caz nu recunoaşte aceste morţi(...) şi insistă că au fost preluate fetele într-un anumit sistem şi că l-au obligat să nu spună unde şi cui le-a dat şi ce a făcut şi a fost torturat, ameninţat cu moartea şi el şi Risipiţeanu”, a spus Pop.

Citeste si: Când credeam că nu ne mai poate șoca nimic la cazul Caracal... Avocatul familiei Melencu: ”Din casa lui Dincă nu s-au luat amprente!” Procuror: ”Erau prea multe cârpe”| DEZVĂLUIRI

La ieșirea de la Tribunalul Olt, bunicul Luizei Melencu a vrut să lovească mașina care îl transporta pe Gheroghe Dincă la penitenciar, dar a fos oprit de jandarmi.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din "cazul Caracal", Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol- două fapte, omor calificat- două fapte, profanare de cadavre- două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Citeste si: Bombă în cazul Caracal. S-a descoperit adevărul: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu sunt moarte

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete- Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu- în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si