Scandal în Parlament pentru starea de alertă. Marcel Ciolacu a vrut să suspende ședința. „Încălcaţi legea”

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a dorit suspendarea ședinței Parlamentului privind starea de alertă. Ședința a continuat după ce liderul deputaților liberali, Florin Roman, a cerut adoptarea actului normativ.

I.C., miercuri 20 mai 2020 , 15:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Care e motivul pentru ca Guvernul PNL a găsit stocuri goale în zona de sănătate? Care e motivul pentru care suntem chemaţi să adoptăm o hotărâre de Guvern? În nicio ţară normală o hotărâre de Guvern nu poate fi aprobat de către Parlament. (...) Sunteţi nemulţumiţi că Guvernul a gestionat impecabil criza medicală. Deciziile luate sunt apreciate în toată Europa. Românii nu mor de foame pentru că Guvernul s-a ocupat de protecţia socială şi are un plan care asigură continuarea redresării economice”, a afirmat, miercuri, în şedinţa comună a Parlamentului, senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Citeste si: A fost aprobată obligativitatea purtării măștii pe toată perioada stării de alertă. Reguli și recomandări pentru toți românii

Acesta a acuzat Opoziţia că a ”cenzurat decretul preşedintelui”.

”Aţi stabilit că hotărârea de Guvern trebuie aprobată de Parlament. Râde lumea de noi. Încălcaţi legea”,  afirmat Daniel Fenechiu, anunţând, încă, că senatorii PNL vor vota pentru încuviinţarea stării de alertă.

Citeste si: Ministrul Agriculturii anunță majorarea salariului net și până la 50 de hectare pentru tinerii fermieri

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cel care conduce şedinţa comună a vorbit despre suspendarea şedinţei: ”Suspend şedinţa, chem liderii, nu sunt un jurist marcant ca dumneavoastră, nu are rost să continuăm şedinţa. Să întrunim comitetul liderilor”.

Citeste si: Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea modificărilor aduse Legii educaţiei, în privinţa definirii fenomenului de bullying

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman a cerut, însă, ca şedinţa să continue: ”Vă rugăm să ducem procedura la capăt; e important să avem acest act normativ adoptat astăzi”. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si