Carantină de noapte pentru două insule grecești, pline de români

Vești extrem de proaste pentru cei care se află sau vor să plece în Grecia. Se va impune carantină de noapte și interzice complet muzica în baruri și restaurante, în două dintre cele mai populare insule în rândul turiștilor, Zakynthos și Creta. Restricțiile vor intra în vigoare de vineri și vor fi valabile până pe 13 august, scrie The Guardian.

Author: Andreea Bolocan joi 05 august 2021 , 17:50

Restricții de noapte în Grecia zakynthos
Restricții de noapte în Grecia[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din păcate pentru turiștii români, dar și pentru locuitorii din aceste zone, începând de vineri, 6 august 2021, insula Zakynthos și orașul Chania din Creta sunt vizate de noi reguli menite să oprească răspândirea coronavirusului.

Secretariatul General pentru Protecția Civilă a anunțat joi, 5 august 2021, că circulația publică în cele două regiuni va fi interzisă între orele 01:00 și 06:00, cu excepția situațiilor de urgență medicală și cele legate de locul de muncă. Totodată, în cele două insule muzica va fi complet interzisă în baruri, restaurante și cafenele pentru a preveni astfel supraaglomerarea.

Citeste si: Țara-surpriză din top 5 state decimate de COVID-19. Un nou prag de infectări depășit la nivel mondial

Petrecerile și adunările, interzise în Grecia

Petrecerile și întâlnirile cu mai mult de 20 de persoane sunt, de asemenea, interzise.

Amenzile pentru încălcarea acestei restricții pornesc de la 50.000 de euro și pot ajunge la 200.000 de euro, potrivit Ekathimerini.

Restricțiile de noapte au fost în vigoare în toată Grecia o jumătate de an, până pe 28 iunie, cu excepţia insulei Mykonos, unde din cauza înrăutăţirii situaţiei epidemiologice a fost aplicată între 17 şi 26 iulie.

Această decizie de a introduce restricții în mijlocul sezonului turistic a fost luată datorită recomandărilor venite din partea experților în sănătate publică, după ce ambele regiuni au intrat în categoria de risc 4, adică în zona roșie.

Potrivit cifrelor oficiale, numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu 69% în Zakynthos și 54% în Chania în ultima săptămână.

Insula Zakynthos[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: VIDEO| Grecia, sub semnul focului

Bilanț coronavirus- Grecia

Grecia a înregistrat miercuri 2.856 de noi cazuri de COVID-19 şi 16 decese asociate acestei boli. Circa 57% din populaţia acestei ţări a fost vaccinată cel puţin cu o doză şi 52% cu schema completă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si