Ce spune Raed Arafat despre carantina din valul 4 al pandemiei

Secretarul de stat Raed Arafat a fost întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, dacă în valul patru ar putea exista o nouă carantină, aşa cum a fost atunci când a apărut virusul. Răspunsul lui Arafat a fost unul nuanțat, dar el a exclus revenirea la lockdown.

Author: Razvan Ilie joi 05 august 2021 , 16:33

Raed Arafat: Nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare [Sursa foto: Gov.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că România nu va ajunge la o carantină naţională în valul al patrulea al pandemiei pentru că acum sunt alte

mecanisme, dar şi cinci milioane de persoane vaccinate, notează news.ro.

Citeste si: ȘTIRE DE ULTIMĂ ORĂ: Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

Raed Arafat: Nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare 

Raed Arafat a precizat că România nu a aplicat măsuri dure decât într-o perioadă scurtă la începutul pandemiei și cu atât mai puțin acum, când sunt 5 milioane de români vaccinați, va fi cazul de o nouă carantină: 

"Avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală. Deci nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început şi nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri, cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele”, a afirmat Arafat.

Citeste si: Bilanțul Sars-Cov-2 al zilei de 5 august 2021. Ce se întâmplă în secțiile ATI din țară

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

În ședința de joi, 5 august, Executivul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile. Premierul Florin Cîţu a anunțat că nu a fost modificată nicio măsură deja luată în hotărârea anterioară, la începutul lunii iulie. 

Citeste si: Doliu în lumea muzicii. DJ celebru, răpus de COVID-19 la doar 50 de ani

Potrivit premierului, nu există modificări privind măsurile impuse. Printre altele, se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare.

Potrivit Hotărârii CNSU nr. 53,  se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 11 august 2021.

Citeste si:  Rectificare bugetară pozitivă. Cine va primi cele mai multe fonduri, în valoare de 3,5 miliarde de lei

Pe 8 iulie, Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă, începând cu data de 12 iulie. Atunci, CNSU anunţa că principala modificare faţă de măsurile aflate în vigoare vizează creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control a răspândirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală, de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si