Conform celor de la Pantone, nuanţa de gri aleasă evocă calmul şi fundaţiile dure din ciment al unei construcţii, în timp ce nuanţa de galben aduce aminte de raze de soare calde şi bună dispoziţie, notează revista TIME.

Pantone a ales două culori pentru anul 2021

Cele două culori alese de Pantone sunt: „Ultimate Grey” – gri suprem și „Illuminating”, o nuanta caldă și optimistă de galben. Alegerea a fost făcută având în vedere evenimentele anului 2020, descrierea institului vorbind despre „mariajul unor culori care transmit un mesaj despre putere şi speranţă”,

nefiind una întâmplătoare.

Citeste si: Când va avea loc finala Champions League în sezonul 2020 – 2021

„Fiecare culoare are propriul aspect emoţional, nuanţa de gri fiind cea mai solidă, fundaţia practică de care avem nevoie, pe când nuanţa de terman fiind cea care ne aminteşte de nevoia de a spera şi de a ne păstra buna dispoziţie”, a declarat Leatrice Eisemen, directorul executiv al institului, pentru TIME.  

Alegerea culorilor a fost, astfel, influenţată de evenimentele anului 2020, de la pandemia de COVID-19 la mişcarea Black Lives Matter şi protestele anti-rasism din Statele Unite. Conform reprezentanţilor Pantone, nevoia de comuniune şi de relaţii cu alţi oameni pe care anul 2020 a accentuat-o atât de puternic a stat în spatele deciziei institului de a numi aceste două culori drept culorile anului viitor, informează Adevărul.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se îngrijeşte Campanula. Este numită floarea clopoțel

Sunt oameni numiți ”experți de culoare Pantone” care călătoresc în toata lumea, prin industria filmului, a divertismentului, a colecțiilor de artă, a modei și a designului si analizează inclusiv cum trăiesc oamenii din diferite zone ale Pământului.

Ce semnifică cele două culori analizate de specialiști:

„Illuminating” este o culoare asociata razelor soarelui, energiei pozitive si aduce promisiunea unui viitor însorit si prietenos. În timp ce ”Ultimate Grey ” este o culoare solidă, care definește situația prin care trece acum omenirea.

După un an oarecum dificil, experții de la Pantone Color Institute au preferat un duo de culori care nu a trecut neobservat. Ultima dată când Pantone a ales două culori a fost în 2016 cu „Cuarț roz” și „Serenity”, o combinație de roz și albastru pentru a aduce calm și relaxare. Așadar, combinația armonioasă dintre Galbenul Iluminant și Gri Ultimat poartă un mesaj de forță și speranță, inspiratie si deschidere.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si