Cum îţi faci cont de Tiktok şi cum să postezi clipuri video. Ghid pentru începători

Tik Tok este aplicație foarte cunoscută în rândul tinerilor, care a depășit 1 miliard de descărcări la nivel mondial. Pentru persoanele care încă nu au un cont de Tik Tok, vă prezentăm mai jos pașii simpli pe care trebuie să îi urmați.

Author: Alina Raducu joi 28 ianuarie 2021 , 12:07

Cum îţi faci cont de Tiktok şi cum să postezi clipuri video. Ghid pentru începători
Cum îţi faci cont de Tiktok şi cum să postezi clipuri video. Ghid pentru începători
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai întâi trebuie să vă completați adresa de mail, apoi completezi pas cu pas toate câmpurile: ziua de naștere sau numărul de telefon.

Editezi profilul cu date personale și astfel poți avea cont pe Tik Tok. Este simplu și rapid, chiar dacă nu ești expert în tehnoogie.

Ce este TikTok și cum poți să-ți faci cont?

Tik Tok este o aplicație mobilă prin care oricine poate crea și distribui foarte ușor video-uri de 15 sec. Capacitățile de editare video sunt incredibil de avansate, este printre singurele aplicații care oferă tool-uri la fel de puternice pe mobil. În plus aveți acces la o librărie infinită de muzică, efecte sonore, secvențe audio din filme sau din te miri ce contexte.

În vara anului 2018, TikTok declara că a depășit peste 500 de milioane de utilizatori în toată lumea.

Cei mai mulți fiind activi în China, firește. Fenomenul era deja global. La final de februarie 2019, firma de research Senso Tower a anunțat într-un post pe blog că TikTok a fost descărcată de un miliard de ori până la finalul lui 2018. Nu vorbim, desigur, de un miliard de utilizatori unici. Numărul ăsta și creșterea explozivă a numărului de downloads ne țin atenți la acest fenomen. Iată un alt motiv pentru care un marketer ar trebui să știe de TikTok, potrivit manafu.ro.

Cum se face un videoclip pe TikTok?

Videoclipul se va înregistra doar atunci când butonul roșu se ține în jos, prin glisare. Se poate folosi și funcția Zoom, prin glisarea butonului roșu în sus pe ecran (mărire), apoi în jos (micșorare), dar întotdeauna butonul trebuie apăsat pentru a captura acțiunea.

Pe ecranul principal al aplicației vei putea descoperi o serie de opțiuni disponibile printre care: butonul de înregistrare de 60 de secunde ori 15 secunde; Varietatea de viteze de redare; Întoarcerea camerei; Mai multe filtre. Pentru a adăuga muzică în filmuleț, se atinge adaugă un sunet și poți alege din diferite opțiuni. Fiecare melodie se poate asculta înainte de selecție, iar când ai găsit melodia preferată, se atinge butonul roșu – Folosește sunet.

Mai poți adăuga text în filmuleț, poți modifica fontul, fundalul, culoarea sau alinierea. Când ai realizat filmulețul, vei găsi butonul Înainte și Postează. Aici vei putea introduce Hashtag-uri, dar și persoane care vrei să se bucure de acest clip.

Cum îţi faci cont de Tiktok şi cum să postezi clipuri video. Ghid pentru începători
Cum îţi faci cont de Tiktok şi cum să postezi clipuri video. Ghid pentru începători

Citeste si: Aplicația Signal a picat, după ce milioane de utilizatori și-au descărcat-o

Câți oameni utilizează aplicația TikTok?

Pentru România, nu există date oficiale încă. Este totuși o cercetare făcută la începutul anului de către firma de research iSense Solutions. Aceasta spune că pe segmentul de vârste cuprinse între 14 și 65 de ani, din mediul urban (mai puțin de jumătate din populația țării), ar fi peste 175.000 de utilizatori TikTok.

De asemenea, aplicația TikTok este folosită de foarte mulți utilizatori sub 14 ani (unii chiar instalând aplicația de la 8-9 ani). Însă mai este de cercetat activitatea pentru mai bine de jumătate din populație. Se pare că sunt între 300.000 și 500.000 de români în noua rețea de socializare.

TikTok este prima aplicație care democratizează cu adevărat editarea video și transformă oamenii „obișnuiți” în entertainers. Este incredibil de simplu să creezi conținut video. Prin alăturarea librăriei de sunete/muzică plus a comunității enorme de creatori a rezultat un spațiu cu reguli complet noi,. Aici înflorește o nouă categorie de creatori de conținut, mai scrie site-ul citat mai sus.

Citeste si: Aplicația prin care medicii consultă pacienții de la distanță a fost implementată în România. Nu trebuie să mai mergi la spital

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si