Mai multe produse din carne de porc au fost contaminate cu Listeria monocytogenes. Care sunt simptomele listeriozei

Este alertă în rândul alimentelor din România. Mai multe produse de porc au fost contaminate cu Listeria monocytogenes.

Author: Georgiana Balaban luni 13 decembrie 2021 , 15:18

carne de porc contaminată cu Listeria monocytogenes

Mare atenție la această carne de porc.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Loturi de urechi de porc şi de muşchi ţigănesc livrate de SC MARCEL SRL au fost rechemate sau retrase de la vânzare din cauza contaminării cu Listeria monocytogenes, conform Autorităţii Naţionale Sanitare Vterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Citeste si: VIDEO| Turiștii care au ales să meargă în acest week-end în Ținutul Buzăului sunt răsfățați cu bucate tradiționale cum nicăieri nu mai găsești

Ce au transmis autoritățile

„SC MARCEL SRL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare evidenţierii prezentei Listeria monocytogenes. SC MARCEL SRL retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Denumire produs: MUSCHI TIGANESC Lot: 017121121 Expira la: 27.12.2021/ 06.01.2022”, este anunţul postat pe site-ul ANSVSA, cu referire la produsul muşchi ţigănesc.

Citeste si: VIDEO| Românii iubesc aşa mult mâncarea tradiţională încât primesc pachete de acasă şi la mii de kilometri depărtare 

Societatea amintită mai sus a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului ”urechi de porc”, tot ca urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.

Citeste si: Piața Berceni din Capitală are activitatea suspendată în urma unor controale ale Protecţiei Consumatorilor. Alţi 15 operatori, oprire temporară

ANSVSA recomandă persoanelor care deţin produse din aceste loturi să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

carne de porc contaminată cu Listeria monocytogenes

Carne de porc contaminată cu Listeria monocytogenes.

[Sursa foto: PixaBay]

Oamenii care au mâncat produsele și prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugați să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome.

Citeste si: Postul Crăciunului 2021. Ce alimente poți consuma în Postul Nașterii Domnului, timp de 40 de zile

Acest tip de simptome poate sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si