Iată o reţetă de cârnați de casă cu 5 kg de carne. De obicei pentru această rețetă de cârnați se folosește carne proaspătă de la animale crescute în gospodărie. Este o mare diferenţă faţă de porcii crescuţi cu concentrate. Astfel, dacă ai posibilitatea, alege carne proaspătă bio. Totodată, trebuie să alegi cu grijă intestinele, acestea trebuie să fie cât mai subţiri, fiindcă şi cârnaţii se vor găti mai bine şi vor fi mai gustoşi.

Iar înainte de a afuma cârnaţii, aceștia trebuie lăsați la scurs 2-3 zile. 

Reţetă de cărnaţi de casă tradiționali, ca la bunica, cu 5 kg de carne de porc

Iată cum se prepară cârnaţii de casă tradiţionali! Ai nevoie de 5 kg de carne şi 10 metri de maţe!

Ingrediente

5 kg de carne (fleică, pulpă de porc, puţină slăninuţă)

circa 10 metri de intestine subţiri

2-3 linguri de sare piper

o lingură şi jumătate boia de ardei dulce

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

o jumătate lingură de boia de ardei iute

două căpăţâni de usturoi

Reţetă de cârnați de casă cu 5 kg de carne: Vor ieşi ca la bunica!

Reţetă de cârnați de casă cu 5 kg de carne: Vor ieşi ca la bunica!

Citeste si: Aperitive de Craciun 2021. Cele mai gustoase aperitive pentru masa de Craciun

Mod de preparare

Pentru reţeta de cârnaţi tradiţionali de casă cu 5 kg de cane, mai întâi, carnea se spală, se taie cuburi, apoi se dă prin maşina de tocat.

Apoi, se curăţă usturoiul şi se pisează. Într-o cratiţă mai mare se pun carnea tocată, usturoiul, sare şi piper după gust, boia de ardei dulce şi iute. Se amestecă totul bine şi se bagă carnea cam o oră la frigider ca să se pătrundă de aromele mirodeniilor.

După care intestinele se spală foarte bine şi se umplu cu apă pentru a vedea dacă au găuri. Se ataşază ustensila pentru cârnaţi la maşina de tocat şi se pune maţul, iar la capăt se face un nod. Se pune carne în maşina de tocat, apoi se învârte, în timp ce altcineva ţine de capătul maţului pentru a fi umplut mai uşor.

Mai apoi, se continuă umplerea maţului până se termină toată compoziţia de carne. Se întrerup intestinele în funcţie de dimensiunea dorită şi se leagă la capete. Peste noapte se atârnă pe o bară de lemn la loc răcoros sau se pun în frigider.

Citeste si: Rețete vechi de post pe care să le încerci până la Crăciun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si