Piața Berceni din Capitală are activitatea suspendată în urma unor controale ale Protecţiei Consumatorilor. Alţi 15 operatori, oprire temporară
Piaţa Berceni din Capitală şi toţi operatorii din ea, dar şi Mega Image din Piaţa Reşiţa au activitatea suspendată în urma unor controale ale Protecţiei Consumatorilor. Alţi 15 operatori au avut parte de oprire temporară.

Nereguli descoperite în Piața Berceni din București.
[Sursa foto: ANPC]In articol:
Aproximativ 900 de kilograme de produse din carne şi lactate au fost retrase de la comercializare, în urma unor controale ale comisarilor de la Protecţia Consumatorilor în pieţele din Sectorul 4 al Capitalei.
Citeste si: Iată ce joburi vor dispărea o dată cu evoluția digitalizării. Zeci de mii de oameni vor ajunge șomeri
Echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au verificat, luni, modul în care sunt respectate prevederile legale din domeniu în pieţele Sudului, Berceni Olteniţei, Reşiţa, Străduinţei din Capitală, precum şi la magazinele din incintele acestora, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor
(ANPC).Ambalaje mucegăite și mizerie într-o piață din Capitală.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
ANPC a dat amenzi contravenționale de peste 136.000 de lei
Astfel, au fost controlaţi 26 de operatori economici şi au fost date amenzi contravenţionale în valoare totală de 136.000 de lei.
De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de retragere definitivă de la comercializare a circa 900 de kilograme de produse alimentare cu deficienţe (preparate din carne şi produse lactate) şi oprire temporară a prestării de servicii, pentru 15 operatori economici.
Totodată, s-a dispus suspendarea activităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru doi operatori economici, respectiv Piaţa Berceni, implicit a tuturor operatorilor economici care activau în interior, şi a magazinului Mega Image din Piaţa Reşiţa.
Probleme la vitrinele cu carne în Piața Berceni.
Cele mai importante deficienţe constatate au fost: utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (cu zone cu rugină), comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice (consistenţă moale, mucegai, lovituri mecanice), nerespectarea temperaturilor recomandate de producător pentru preparatele din carne, mezeluri, produse lactate, vitrina asistată din incinta magazinului cu brânzeturi şi mezeluri prezintă rugină, zone exfoliate şi scurgeri de lichid provenite de la produsele alimentare expuse, apă şi resturi alimentare, comercializarea unor produse nesigure, nerespectarea condiţiilor de depozitare pentru membranele naturale; prezenţa mucegaiului, a exfolierilor de vopsea, pânzelor de păianjen, conductelor cu izolatii realizate din saci din plastic (la nivelul tavanului), pubele amplasate în vecinătatea imediată sau chiar cu contact cu ambalajele cu produse agricole şi depozitarea excesivă a mărfurilor agricole în spaţiile dintre tarabe.

