Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. O rețetă de post delicioasă!

Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. O rețetă de post delicioasă! Poftă bună!

R.B., miercuri 04 decembrie 2019 , 12:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. Ingrediente:

500 de grame de cartofi
două linguri de unt topit
sare şi piper, după gust
condimente după gust: rozmarin, cimbru, oregano, mărar

Citeste si: Rețete de post de la Mănăstirea Prislop. Cum prepară măicuțele ciorba de fasole și ciupercile la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor cu ierburi aromate. Mod de preparare:

Spală şi taie cartofii ca pentru prăjit. Într-o tavă care nu lipeşte (poţi pune dedesubt şi o hârtie de copt), toarnă uleiul de măsline sau untul topit. Toarnă peste şi aromele alese. Adaugă cartofii tăiaţi peste şi amestecă bine cu mâinile, să se îmbrace în uleiul aromatizat.

Citeste si: Rețeta zilei: cartofi umpluți. Un deliciu absolut, gata în câteva minute! Doar așa vei găti cartofii de acum înainte!

Dă la cuptor până când se pătrund şi se rumenesc. Întoarce-i cu un cleşte, din când în când, pe partea cealaltă, ca să se rumenească uniform.

Musaca de cartofi cu cașcaval. Ingredientul care o face absolut delicioasă!

Musaca de cartofi cu cașcaval. O rețetă excelentă, ușor de preparat. Iată rețeta!

Cartofi la cuptor

Musaca de cartofi cu cașcaval. Ingrediente (9 porții):

800 g carne tocată amestec
100 ml suc de roșii
400 g brânză telemea
100 g unt
200 ml lapte
100 g cașcaval
1 kg cartofi
2 cepe
ulei
sare
piper

Musaca de cartofi cu cașcaval. Mod de preparare:

Se toacă cepele mărunt și se prăjesc în 4 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare și piper după gust și se toarnă sucul de roșii. Se lasă pe foc mic, amestecând des, până se pătrunde carnea și scade.

Citeste si: Friptură cu cartofi prăjiţi - combinaţia care îţi distruge sănătatea! Avertismentul doctorilor

Se curăță cartofii și se fierb. Se scot din apă, se pasează și se freacă cu untul și laptele.

Musaca de cartofi cu cașcaval. La final se adaugă brânza rasă. Se montează musacaua. Se unge cu unt o tavă întinsă. Se întinde o treime din cantitatea de carne și se acoperă cu o treime din cantitatea de piure.

Cartofi la cuptor

Citeste si: Salata-minune care elimină toxinele. Nu e chiar uşor de mâncat!

Se repetă operația de încă două ori, păstrând proporțiile. Deasupra va fi un strat de piure, pe care se presară puțin cașcaval ras. Se coace 20 minute la foc moderat.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si