Cartofi la cuptor. Acești cartofi sunt perfect copți – sunt crocanți la exterior și foarte pufoși la interior. Așadar, dacă vrei o garnitură simplă care să meargă la orice mâncare, încearcă această rețetă pentru cei mai buni cartofi la cuptor. Cartofii copți sunt delicioși cu carne de pui sau cu friptură de porc.
Cartofi la cuptor. Ingrediente:
900 g cartofi albi, tăiați în două sau în patru
3 linguri ulei de măsline
Citeste si: Friptură cu cartofi prăjiţi- combinaţia care îţi distruge sănătatea! Avertismentul doctorilor
1 lingură ierburi aromatice tocate (rozmarin și cimbru)
1 linguriță sare grunjoasă
1 linguriță usturoi pudră
35 g parmezan ras
Cartofi la cuptor. Mod de preparare:
Preîncălzești cuptorul la foc potrivit. Combini într-un bol mic ierburile aromatice, sarea, usturoiul și parmezanul, apoi dai deoparte amestecul. Așezi cartofii tăiați într-un bol mare și îi stropeșți cu ulei de măsline. Îi amesteci bine, ca să se acopere. Presari amestecul de condimente și mai amesteci o dată cartofii, ca să fie complet acoperiți.
Citeste si: Piure de cartofi. Rețeta pentru cel mai delicios piure. Secretul marilor bucătari. Două ingrdiente fac diferența
Dai tava la cuptor 20-30 de minute, în funcție de cât de mari sunt cartofii, până când aceștia se înmoaie.
Servești imediat cei mai buni cartofi la cuptor, ca garnitură.Sursa: bzi.ro