Chiftele marinate. O mâncare delicioasă cu o rețetă foarte simplă. Care este secretul

Chiftele marinate. Vorbim astăzi despre unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din bucătăria românescă. Iată secretele chifteluțelor marinate!

Author: R.B. duminică 03 mai 2020 , 12:39

Chiftele marinate
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

    Chiftele marinate. De ce ai nevoie:

    • 500 g pulpă de porc
    • 200 g pesmet
    • 2 cartofi
    • 2 ouă
    • 2 cepe
    • 1felie de pâine
    • 1 căpățână de usturoi
    • piper roșu, boabe
    • 1 legatură pătrunjel verde-
    • Sare și piper
    • 500 ml suc de roșii
    • 200 g unt
    • 200 g făină
    • 200 ml smântână pentru gătit
    • Foi de dafin
    • Cimbru
    • 250 ml ulei de floarea soarelui

    Chiftele marinate

    Citeste si: Ceafa de porc. Adevărul despre această carne extrem de iubită de români. Mai consumi?

    Chiftele marinate. Cum se prepară:

    Într-un bol se amestecă carnea tocată cu pesmetul, cartofii răzuiți și bine scurși, ouăle, ceapa ușor călită, felia de pâine și usturoiul pisat.

    Se omogenizează bine compoziția, se formează chiftele și se rumenesc în ulei încins.

    Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

    Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

    Chiftele marinate

    Citeste si: Pesto de leurdă. Unul dintre cele mai savuroase sosuri. Ingredientul secret!

    Într-o cratiță, la foc mic, se pune la topit untul după care se adaugă făina și se amestecă pentru a nu se face cocoloașe.

    Chiftele marinate. Se adaugă, treptat, apă și se amestecă până se formează un sos ca o smântână, mai subțire.

    Citeste si: Mici la cuptor. Înlocuiește anul acesta tradiționalul grătar cu rețeta asta excelentă

    Chiftele marinate

    Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, sare și piper, apoi chiftelele și se mai lasă la fiert 10-15 minute.

    Chiftele marinate. Apoi se adaugă smântâna și se amestecă bine.

    Citeste si: Puiul de tara, singurul care isi pastreaza savoarea. Care e secretul

    La final, sau în timpul servirii, se adaugă pătrunjel verde, tocat și se decorează cu piper roșu, scrie a1.ro.


    Abonează-te pe


    Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
    Te-ar putea interesa si