Cat da statul chirie pentru domeniul de la Peles! Pentru suma obtinuta, regele Mihai plateste impozit la Fisc

Chiria platita regelui Mihai pentru domeniul de la Peles este cat pentru un spatiu comercial din Bucuresti - putin peste 11.500 de euro pe luna.

Author: C.L. Webeditor: Mihai Dragan duminică 27 august 2017 , 10:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Desi Castelul Peles a fost retrocedat de statul roman regelui Mihai in urma cu mai multi ani, el este muzeu din dorinta regelui.

Mai exact, din 2008, Pelesul este intabulat pe numele Regelui Mihai, alaturi de Pelisor si de alte cladiri de pe imnesul domeniu de la Sinaia. Daca Pelisor este resedinta a familiei regale, iar castelul Fosior a ramas cu statutul de resedinta de protocol a statului roman, castelul Peles are destinatie de muzeu “pentru eternitate”, asa cum a stipulat regele Mihai.

Conform revistei Timpul, exista un memorandum incheiat intre familia regala si Ministerul Culturii, care se reinnnoieste din 3 in 3 ani, prin care statul roman plateste chirie pe spatiile respective. Astfel,  pentru Castelul Peles – 6132,17 lei/luna, Castelul Pelisor – 3261,67 lei/luna, Casuta Poarta – 677,16 lei/luna, iar chiria terenului aferent – 42.060 lei/luna.

In total, chiria se ridica la 52.131

lei/luna, adica putin peste 11.500 de euro, o suma cu care se inchiriaza la ora actuala un spatiu comercial in Bucuresti.
Pentru aceasta suma, regele Mihai plateste impozit la Fisc ca orice alt roman care inchiriaza un imobil.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vești proaste pentru românii care merg în această țară. Noi restricții au fost... Vești proaste pentru românii care merg în această țară. Noi restricții au fost introduse. Circulația pe timp de noapte este interzisă
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească... Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si