Câtă sare se pune la varza murată? O rețetă delicioasă pentru iarnă
Câtă sare se pune la varza murată? Vă prezentăm o rețetă simplă și foarte gustoasă de varza murată pentru iarnă! Iată secretele gospodinelor!
Câtă sare se pune la varza murată? Toamna este anotimpul în care gospodinele pregătesc varza murată pentru iarnă. Așadar, în acest articol vă vom spune care este cantitatea perfectă de sare, pe care trebuie să o puneți la varza murată.
La varza murată se pune de regulă, o lingură de sare pentru fiecare litru de apă sau zece linguri la o găleată de apă.
În ceea ce privește varza pe care vreți să o puneți la murat, aceasta trebuie să fie cât mai coaptă. Este bine coaptă atunci când este albă. În plus, varza trebuie să fie tare.
Însă, pentru a ca varza să nu devină moale, trebuie să eliminați frunzele verzi.
Citeste si: Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă
De obicei, varza murată poate fi folosită atât pentru sarmale, cât și pentru prepararea verzei călite sau la salate.
Pentru rețeta de varză aveți nevoie de 20 de verze cu frunză subțire, trei legături de cimbru uscat, 15 crenguțe de mărar uscat, una-două mâini pline de piper boabe și un kilogram și jumătate de sare.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De asemenea, puteți adăuga în butoi câteva boabe de porumb, boabe de muștar, bucăți de mere sau gutui, dar și o bucată foarte mică de hrean.
Mai apoi, cotorul verzelor trebuie scobit, iar în spațiul creat puneți puțină sare. Pe fundul butoiul se pune o parte din condimente, după care se așează bine, fiecare varză, cât mai înghesuite. Printre verze puneți condimentele și restul de sare, pentru a ajunge peste tot. Mai poi, se toarnă apă deasupra.
Citeste si: Supă cremă de dovleac. O rețetă savuroasă pentru această toamnă
Citeste si: Cinci legume pe care le poți păstra la congelator peste iarnă. Trucurile gospodinelor
În cazul în care nu vă încap toate versele în butoi, închideți butoiul, puneți ceva greu deasupra și deschideți-l în 2-3 zile. Verzele se vor lăsa și veți putea adăuga și verzele care v-au mai rămas.
Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro
Astfel, când fermentarea a început, veți sesiza o spumă formată la suprafață. Cu ajutorul unui furtun, începeți suflarea aerului înăuntru. Procesul acesta se face o dată la trei zile, până la trei săptămâni.
Varza se va acri după aproximativ o lună. Este bine de știut că un consum regulat de varză murată vă furnizează organismului vitaminele, antioxidanții și enzimele necesare, pentru o viață sănătoasă.
Citeste si: Trei rețete delicioase cu struguri