Numele de  „fructul pasiunii”  vine de la cuvântul indian „maraú-ya”, care înseamnă: „fructe consumate într-o singură înghiţitură”. Cuvântul latin „passio” înseamnă „suferinţă”, „flos” înseamnă „floare”, astfel încât fructul pasiunii este, de asemenea, numit „floarea pasiunii” sau „martir”. 

În India se numește „Granadilla” sau „Krishna Phal”, o specie de viță de vie originară din Brazilia sau Argentina. 

Beneficiile fructului pasiunii pentru organism

Fructul pasiunii are foarte multe beneficii asupra sănătății. Sucul său este benefic sistemului nostru digestiv datorită conținutului sau de flavonoizi și substanțe cu rol enzimatic. 

Vitamina C regenerează țesuturile, ajută la prevenția bolilor de inimă și a cancerului. De asemenea, susține sănătatea oaselor, a cartilajelor și a pielii.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citeste si: Beneficiile și contradicțiile gutuilor: Ce vitamine au și cine nu ar trebui să le consume?

Astmul poate fi redus cu ajutorul extractului din coaja fructului.

Semințele și pulpa fructului pasiunii îmbunătăţesc procesele digestive. Acestea sunt foarte bogate în fibre.

Fructul pasiunii are un conținut mare de  vitamina A. Aceasta are o influenţă importantă asupra protecției vederii. De asemenea,  ajută corpul să neutralizeze radicalii liberi. 

Antioxidanții conținuți în fructul pasiunii reduc radicalii liberi din corpul nostru. Mai mult de atât, ajută sistemul imunitar și au proprietăți antiinflamatorii care liniștesc pielea.

Cum se consumă fructul pasiunii?

Nu este comestibilă coaja fructului pasiunii. Fructul poate fi tăiat în jumătate, iar pulpa poate fi mâncată cu lingurița direct din fruct. Este foarte gustos atunci când este consumat împreună cu iaurt. Mai mult de atât, poate fi folosit pentru a prepara smoothie-uri, limonade, șerbet, gem.

Cum poți păstra fructul pasiunii?

Fructele pot fi depozitate în frigider, într-o pungă de plastic pentru a nu se deshidrata. Pe măsură ce se coace, coaja de maracuja se încrețește. Acest lucru înseamnă că pulpa din interior devine din ce în ce mai dulce. Odată ce s-a copt, fructul mai poate fi păstrat timp de câteva zile în frigider.

Citeste si: Trei rețete delicioase cu struguri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si