Câte calorii are o banană și de ce e bine să le consumăm veți afla din acest articol.

Bananele sunt o sursă sănătoasă de fibre, potasiu, vitamina B6, vitamina C și diverși antioxidanți și fitonutrienți.

Există multe tipuri și dimensiuni. Culoarea lor variază de obicei de la verde la galben, dar unele soiuri sunt roșii.

Citeste si: Câte calorii are un avocado? Beneficii şi contraindicaţii

Citeste si: Câte calorii are un ou fiert și unul prăjit? Beneficii şi contraindicaţii

Cate calorii are o banana?

Cate calorii are o banana?

Câte calorii are o banana verde

Bananele necoapte (verzi) conțin amidon mai rezistent.
Principalii nutrienți din banane sunt carbohidrații, dar compoziția carbohidraților se schimbă drastic în timpul coacerii.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

Bananele necoapte conțin cantități mari de amidon, iar unele dintre ele sunt amidon rezistent.

Deoarece amidonul dintr-o banană se transformă în zahăr în timpul maturării, bananele galbene conțin amidon mult mai puțin rezistent decât cele verzi. De fapt, conținutul de amidon rezistent al unei banane complet coapte este mai mic de 1%.

Amidonul rezistent este un tip de carbohidrat nedigerabil care scapă de digestie și funcționează ca fibrele din organism.

Acesta ajunge la colon nedigerat. Acolo, hrănește bacteriile intestinale prietenoase.

Când bacteriile digeră amidonul rezistent, acestea formează gaze și acizi grași cu lanț scurt, care sunt importante pentru sănătatea digestivă.

Câte calorii are o banană coaptă

Aproximativ 95% din acestea sunt apoi absorbite rapid de celulele din colon și utilizate de organism pentru energie.

Deci, deși amidonul rezistent nu va produce atât de multe calorii cât carbohidrații obișnuiți în timpul digestiei, acestea pot fi transformate în SCFA care furnizează mai târziu calorii.

Prin urmare, bananele verzi și galbene pot furniza în final cantități similare de calorii.

Prea mult din orice aliment poate contribui la creșterea în greutate și la deficiențe de nutrienți. Una până la două banane pe zi este considerat un aport moderat pentru majoritatea oamenilor sănătoși. Asigurați-vă că mâncați acest fruct ca parte a unei diete echilibrate care oferă toți nutrienții de care are nevoie corpul dumneavoastră.

Prin urmare, pot fi un excelent supliment la o masă bine conturată, mai ales atunci când sunt asociate cu alte alimente bogate în grăsimi sau proteine ​​sănătoase. Pentru o modalitate ușoară de a vă bucura de banane la micul dejun, încercați să le adăugați la smoothie-uri, parfaits de iaurt, boluri de ovăz sau batoane de mic dejun bogate în proteine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si