În ultimii aproape 30 de ani importurile de avocado și fructe exotice au crescut de 36 de ori. România pare să urmeze tendința europeană unde consumul de avocado a crescut din 2016 cu 65%.

Câte calorii are avocado?

Dacă ții un regim alimentar și vrei să slăbești cu siguranță te-ai întrebat câte calorii are un avocado. Un singur fruct de avocado are 322 de calorii.

Multe persoane consumă un avocado întreg la o singură masă, alături de alte alimente, ceea ce crește considerabil aportul caloric și, în consecință, riscul de îngrășare.

Dacă îți faci, de exemplu, un sandviș cu avocado întreg, brânză tartinabilă și două felii de șuncă, între două felii de pâine sau o chiflă, numărul caloriilor va ajunge lejer la 600. Același lucru este valabil și în cazul deliciosului guacamole servit de obicei cu nachos.

Caloriile numeroase din avocado provin din conținutul de grăsimi al acestui fruct. Un singur gram de grăsime echivalează cu 9 calorii, în comparație cu proteinele sau carbohidrații, care au doar 4 calorii per gram.


Prea mult avocado te poate îngrășa

Numărul prea mare de calorii în raport cu nivelul scăzut de activitate este principalul motiv de îngrășare. Nu are importanță proveniența caloriilor – din dulciuri, cartofi prăjiți sau fructe.

Corpul tău va transforma excesul de calorii în grăsime, care va fi stocată în celule ca „rezervă” pentru momentele în care „vei face foamea”.

În timp, excesul de calorii duce la îngrășare și, firește, la obezitate, cu consecințe dintre cele mai nefaste asupra sănătății.

În cazul femeilor cu nivel moderat de activitate se recomandă o dietă de maximum 2.000 de calorii pe zi. În avocado, asta înseamnă vreo 6 fructe.


Avocado: proprietăți, beneficii și contraindicații

Avocado e fruct, deși mulți îl tratează ca pe o legumă. Oricum, avocado este un aliment cu o aromă deosebită, fiind bogat în vitamine (conține 13 vitamine: A, C, D, E, K, E și 8 tipuri de vitamina B, inclusiv vitamina B6, B12 și acid folic), precum și alte elemente nutritive (potasiu, luteină, antioxidanți, grăsimi monosaturate).

Părerile sunt împărţite: unii îl consideră fruct, alţii legumă. Indiferent de ce parte a baricadei vă aflaţi, important de ştiut e faptul că e extrem de bogat în nutrienţi, sănătos şi hrănitor.

Citeste si: Câte calorii are un ou fiert și unul prăjit? Beneficii şi contraindicaţii

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Dar, să vedem ce proprietăți are acest fruct magic pentru sănătate și beneficiile sale nutritive pentru organism.

Avocado reprezintă un aliment gustos și sănătos, căci poate fi consumat crud, copt, gătit ca sos sau supă, dar și în asociere cu alte alimente.

Câte calorii are un avocado? Beneficii şi contraindicaţii

Câte calorii are un avocado? Beneficii şi contraindicaţii

Contraindicații avocado 

Știm cu toții despre toate beneficiile pe care le are acest fruct. Acesta conține nutrienți care ne ajută să tratăm numeroase afecțiuni ale pielii și probleme de sănătate. De asemenea este folosit pentru scăderea nivelului de colosterol și creșterea fluxului menstrual.

Acest fruct este foarte cunoscut pentru calitățile sale și este folosit mai mereu în diete. Deși are foarte multe calități pozitive, acesta poate dăuna dacă este consumat în cantități excesive.

Citeste si: 5 beneficii pe care nu le știai ale consumului de pepene roșu

Evită-l dacă ești însărcinată sau alăptezi

Nu este recomandat să mănânci avocado în timpul sarcinii sau când alăptezi deoarece poate reduce cantitatea de lapte produsă. Dacă o femeie care alăptează consumă avocado într-o cantitate mare, bebelușul poate risca să aibă probleme cu stomacul.

Nu consuma avocado dacă suferi de hipersensibilitate

Oamenii care suferă de hipersensibilitate ar trebui să-l evite deoarece poate cauza afecțiuni ale pielii sau greață ce poate duce la senzația de vomă.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Provoacă alergii

Efectele pe care le are avocado-ul asupra pielii pot fi foarte grave și pot duce la probleme cu pielea, alergiile fiind una dintre ele. Simptomele alergii sunt roșeața, mâncărimea, urticaria sau eczema.

Alte efecte adverse

Multe persoane care l-au consumat au suferit de efecte adverse ca gripa, paralizia, greața, migrene, febră și astm.

Afecțiuni ale ficatului

Consumul exagerat de avocado are efecte negative asupra organelor interne, în special asupra ficatului. Sunt anumite tipuri de ulei de avocado care ar putea cauza acest lucru. Încearcă să eviți avocadoul mexican care conține estragol și anetol. Aceste elemente au fost testate pentru reacții cancerigene. Dacă suferi de afecțiuni ale ficatului și vrei să eviți efectele adverse ale uleiului de avocado, evită acest fruct.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si