Nunți pandemie 2021. Regulile pentru organizare. Câte persoane au voie să participe

Pandemia generată de virusul Sars-Cov-2 a dat peste cap viețile tuturor oamenilor. Familiile care aveau evenimentele planificate pentru anul 2020-2021 au fost nevoite să anuleze din cauza restricțiilor impuse de autorități. Află cum vor decurge nunțile în pandemie și câte persoane au voie să participe la eveniment în următoarele luni.

Author: Georgiana Balaban joi 18 februarie 2021 , 16:11

câte persoane au voie să participe la nuntă în 2021
Nunți organizate în 2021.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dacă ai anulat cel mai fericit eveniment din viața ta din cauza pandemiei, acum ți-a venit rândul. Anul 2021 este unul plin de provocări, iată ce trebuie să afli despre nunțile organizate în pandemie.

Citeste si: Horoscop joi, 18 februarie 2021. Nativii unei zodii au parte de un conflict puternic! Se vor redeschide rani sufletesti mai vechi!

Anul 2020 a fost anul fără evenimente. Pandemia Covid-19 i-a făcut pe viitori miri și mirese să-și anuleze nunta, chiar și pentru un an. Starea de urgență și starea de alertă le-a dat peste cap planurile cuplurilor care au vrut să-și unească destinele. Nunțile din 2020 au fost reprogramate în 2021, deși suntem încă sub stare de alertă, vaccinul coronavirus le-a readus speranța oamenilor.

Câți invitați ai voie să chemi la nuntă

În funcție de situația epidemiologică, lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Cu siguranță, va exista o perioadă lumgă de timp până vom avea voie să organizăm nunți cu sute de persoane invitate, ca în vremurile de de mult.

Citeste si: Superstițiile lunii februarie. Ce e bine sa faci și ce nu în această lună

Potrivit hotărârii nr. 1215 din 11 decembrie 2020, publicată în Monitorul Oficial, sunt interzise petrecerile private, atât în interior, cât și la exterior, până la scăderea numărului de cazuri de COVID-19.

„13. se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente;

14. se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente;”

Deciziile luate de autorități ne vor informa dacă avem voie sau nu să organizăm nunți și câte persoane să poată participa la eveniment. Când Guvernul va decide relaxarea măsurilor, vom vorbi în prima etapă despre nunți cu maxim 20 de persoane la interior și 50 la exterior.

câte persoane au voie să participe la nuntă în 2021
Ceremonii organizate în anul 2021.[Sursa foto: PixaBay]

Când situația epidemiologică va permite, atunci autoritățile ar putea adopta o nouă hotărâre care să permită creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private, mai exact de 50 de persoane la interior și maxim 100 la exterior.

Cuplurile care au nunțile programate sau reprogramate pentru acest an trebuie să ia în calcul faptul că vor avea parte de petreceri mici cu un număr redus de persoane. Lucru valabil în principal pentru îndrăgostiții care și-au programat cel mai fericit eveniment din viața lor, la începutul anului 2021.

Citeste si: Ce semnificație are fiecare an de căsnicie și ce cadouri îi poți oferi partenerului la ceas aniversar

În anul 2021 NU se fac nunți în următoarele zile, potrivit Doxologia.ro:

- În toate zilele de post şi în posturile de peste an;
- În ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti (1-2 februarie; 9-10 iunie; 19 – 21 iunie; 15 august; 13-14 septembrie);
- De luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti până la Duminica Sfântului Apostol Toma (8 martie- 9 mai);
- În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (22 iunie- 28 iunie);
- În Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august);
- De Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august);
- În Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie- 24 decembrie);
- În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie- 6 ianuarie).

Citeste si: Roxana Ionescu se mărită! Când va ajunge la altar "Mama Natură"?

O dată cu relaxarea măsurilor impuse de autorități, când se va da startul organizării nunților sau petrecerilor de botez, una dintre condițiile care vor trebui îndeplinite de invitați este să aibă la ei un test PCR negativ.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si