Câți euro încasează lunar un bancher de top din România

Sergiu Manea, în vârstă de 42 de ani, este vicepreşedintele executiv al BCR, cea mai mare bancă locală, a avut anul trecut venituri nete de 1,97 milioane de lei din mandatul de la BCR, ceea ce înseamnă o medie lunară de 164.000 de lei (echivalentul a 37.000 de euro).

Author: Alina Raducu joi 07 ianuarie 2021 , 18:42

Câți euro încasează lunar un bancher de top din România
Câți euro încasează lunar un bancher de top din România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Venitul anual pe care l-a încasat, Sergiu Manea de la BCR apare în declaraţia sa de avere pe care a publicat-o, potrivit legii, ca urmare a faptului că a fost timp de câteva luni membru în consiliul de administraţie al

companiei de stat Romgaz. Acest documentul a fost completat pe data de 18 februarie 2015.

Bancherul, Sergiu Manea a ocupat funcţia de administrator la Romgaz de la finalul lunii iulie până în decembrie anul trecut, când a renunţat la această poziţie.

Câți euro câștigă lunar un bancher de top din România?

Manea ocupă încă din 2012 funcţia de vicepreşedinte executiv trezorerie, pieţe de capital & Group Large Corporates şi este Membru al Comitetului Executiv în cadrul BCR. Anterior, el a lucrat timp de şapte ani în Viena, unde a lucrat pentru bănci precum Bank Austria Creditanstalt sau UniCredit. În perioada 2010- 2012, Manea a fost partener la o firmă austriacă de asset management şi consultanţă financiară (Ithuba Capital).

Anul trecut, însă, BCR a avut active în valoare 61 de miliarde de lei şi pierderi de 2,8 miliarde de lei pe fondul creşterii provizioanelor.

Reprezentanţii BCR menționează că venitul lui Manea include şi bonusuri din anii anteriori, astfel că un calcul lunar al venitului din 2014 este incorect.

Câți euro încasează lunar un bancher de top din România
Câți euro încasează lunar un bancher de top din România

Citeste si: S-a vândut o bancă din România

Bancherul, Sergiu Manea a ocupat funcţia de administrator la Romgaz de la finalul lunii iulie până în decembrie anul trecut, când a renunţat la această poziţie

Venitul anual include salariul de bază şi compensaţii reportate aferente unor ani anteriori ai mandatului de membru al Comitetului Executiv.

Compensaţiile reportate nu au caracter lunar, ca atare calcularea cuantumului ca venit lunar este incorectă şi poate induce în eroare asupra salariului de bază lunar”, au precizat reprezentanţii BCR.

Manea face parte din promoţia 1996 a Şcolii Doctorale de Finanţe şi Bănci- DOFIN, lucrarea sa de dizertaţie având o temă legată de cursul de schimb.

Citeste si: Banca Mondială aduce vești proaste pentru Guvernul României


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021. Eliminare TULBURATOARE la Survivor Romania 2021! ANUNTUL lui... SURVIVOR ROMANIA 2021. Eliminare TULBURATOARE la Survivor Romania 2021! ANUNTUL lui Daniel Pavel l-a daramat pe Zanni: "Nu mai are acceptul medicului sa intre pe teren!"
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
spotmedia.ro
Exclusiv  România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră Exclusiv România va arunca zeci de mii de doze de vaccin, pentru că serul expiră
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si