Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) anunţă, miercuri că 40.812 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, cele mai multe cu doza de rapel. Au fost înregistrate 47 de reacţii adverse, 23 la persoane vaccinate cu Pfizer şi 24 la persoane vaccinate cu Moderna.

Author: Andreea Bolocan miercuri 10 februarie 2021 , 19:02

romani vaccinati in ultilee 24 de ore vaccin anti-covid
Câți români s-au vaccinat în ultima zi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De la ultima raportare a CNCAV au fost vaccinate în total 40.812  persoane, 36.763 cu vaccin Pfizer, fiind vorba despre doza de rapel.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns, astfel, la 671.448, 44.448 primind vaccin Moderna.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 47 de reacţii adverse, 23 la persoane vaccinate cu Pfizer şi 24 la persoane vaccinate cu Moderna, 46 dintre ele fiind reacţii de tip general. De la debutul campaniei de vaccinare s-au folosit în total 970.967 doze de vaccin.

Începe vaccinarea cu serul AstraZeneca

Miercuri, 10 februarie, au început programările pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar pe platformă vor fi încărcate primele 200.000 de locuri. Dozele de vaccin AstraZeneca vor fi distribuite în 180 de noi cabinete de vaccinare.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că sunt disponibilile pentru programare 10.800 de sloturi pe zi, în perioada 15 februarie -6 martie, fiind activate 180 de noi centre de vaccinare în întreaga ţară.

Citeste si: Ce se întâmplă cu cardurile sociale în anul 2024 „Asta pot să vă spun sigur” Banii pentru masa caldă a românilor sunt în pericol- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Citeste si: Vaccinări în masă împotriva COVID-19. Când se va opri pandemia

Vaccinul împotriva covid-19 dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford poate fi administrat personelor în vârstă de peste 65 de ani, a anunţat miercuri Comitetul de experţi în vaccinuri al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

Doctorul Alexandru Rafila este de altă părere

Medicul Alexandru Rafila a declarat faptul că vaccinul AstraZeneca este unul eficace la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani. „Este vorba de grupa de populaţie la care s-au făcut studiile clinice şi pe care există studii de siguranţă şi de eficacitate”

Citeste si: UE depăşeşte pragul de o jumătate de milion de morţi din cauza covid-19

„Vaccinul AstraZeneca este un vaccin eficace la persoanele din categoria celor între 18 şi 55 de ani, este vorba de grupa de populaţie la care s-au făcut studiile clinice şi pe care există studii de siguranţă şi de eficacitate.”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si