Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Miercuri, 21 iulie 2021, a fost publicat bilanțul ultimelor 24 de ore în ceea ce privește imunizarea populației de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Author: Andreea Bolocan miercuri 21 iulie 2021 , 18:44

Bilanț vaccinare anti-COVID, azi, 21 iulie 2021 cati romani s-au vaccinat anti-covid
Bilanț vaccinare anti-COVID, azi, 21 iulie 2021[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în total în ultima zi s-au vaccinat 15.178 de români, iar 10.403 dintre acestea au primit prima doză.

Citeste si: 90% dintre adulții britanici au anticorpi pentru Covid-19

Câți români s-au vaccinat cu serul Pfizer

În ultimele 24 de ore, numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech a fost de 4.455, acestea fiind vaccinate cu prima doză, iar un număr de 4.420

de persoane au fost vaccinate cu a două doză.

Câți români s-au vaccinat cu serul Moderna

În ultimele 24 de ore, numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna a fost de 98, acestea fiind vaccinate cu prima doză, iar un număr de 228 persoane au fost vaccinate cu a două doză.

Câți români s-au vaccinat cu serul AstraZeneca

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 25 persoane vaccinate cu o doză; 127 de persoane vaccinate cu a două doză.

Câți români s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson & Johnson (în ultimele 24 de ore): 5.825. Vaccinul nu necesită rapel.

Citeste si: Rata de infectare cu Sars-Cov-2 s-a dublat în mai multe state europene. Anunțul autorităților

Câte reacții adverse s-au înregistrat în ultima zi

La nivelul centrelor de vaccinare s-au înregistrat 5 reacții adverse, dintre care 2 reacții la vaccinul Pfizer, 0 reacții la vaccinul Moderna, 0 reacții la vaccinul AstraZeneca și 3 reacţii adverse la vaccinul Johnson&Johnson. Alte 58 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Câte reacții adverse s-au înregistrat în ultima zi[Sursa foto: PixaBay]

"Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp", a transmis CNCAV.

De la debutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate 4.907.545 de persoane, din care 4.751.283 cu schema completă.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si