CAZ IREAL în Mureș! Un alt bărbat a fost omorât de către un urs

Un alt caz care șochează România. Un bărbat în vârstă de 80 de ani a fost omorât de către un urs în zona localității Teleac din județul Mureș. Omul a fost dat dispărut după ce fiul său nu l-a mai găsit la stână și a făcut apel la autorități.

Author: Andreea Bolocan duminică 25 iulie 2021 , 15:00

Un alt bărbat a fost ucis de către un urs caz incredibil
Un alt bărbat a fost ucis de către un urs[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un bărbat de 80 de ani din localitatea Teleac, județul Mureș, a fost ucis de urs.

Trupul ciobanului a fost descoperit cu ajutorul unei drone. Este al doilea om omorât de urs în județ din acest an.

Săptămâna aceasta, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia urşii care pun în pericol viaţa oamenilor pot fi împuşcaţi fără aprobare de la Ministerul Mediului. Va fi suficientă doar deciza imediată a echipelor formate din autorităţi locale, jandarmi, vânători şi medici veterinari.

Un caz la fel de violent s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în județul Harghita, unde un cioban în vârstă de 26 de ani a fost găsit decedat, în pădure. Bărbatul fugise în pădure, după ce un urs a atacat un alt cioban de la o stână aflată la limita dintre județele Suceava, Mureș și Harghita.

Citeste si: VIDEO| Atac la stână: Cioban ucis de urs

Un tânăr cioban a fost omorât de către un urs săptămâna aceasta

Alți trei ciobani au fost atacați de un urs înfometat săptămâna aceasta. Unul dintre ei, un tânăr de 26 de ani, a fost găsit mort după o noapte de căutări. Fugise să se ascundă în pădure- dar se pare că a fost prins din urmă de sălbăticiune și ucis. Unul dintre ei a fost mutilat de către urs.

„Acesta se afla la o distanță de aproximativ 300 de metri de locul unde se afla ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața!”, a precizat Lt. Alin Găleată- ISU Suceava.

Un tânăr de 26 de ani a murit atacat de către un urs[Sursa foto: PixaBay]

Se pare că ursul a ucis mai multe vaci și oi, iar cei trei ciobani ar fi încercat să îl alunge, moment în care au fost atacați de către acesta.

Citeste si: 15.000 de euro despăgubire pentru o persoană atacată de urs

Reacția Ministrului Mediului după ce a fost ucis tânărul de 26 de ani

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a intervenit după ultimele atacuri ale urşilor şi spune că aceştia reprezintă un pericol real în România. 

"Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”, a transmis Barna.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si