Un bărbat de 80 de ani din localitatea Teleac, județul Mureș, a fost ucis de urs. Trupul ciobanului a fost descoperit cu ajutorul unei drone. Este al doilea om omorât de urs în județ din acest an.

Săptămâna aceasta, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia urşii care pun în pericol viaţa oamenilor pot fi împuşcaţi fără aprobare de la Ministerul Mediului. Va fi suficientă doar deciza imediată a echipelor formate din autorităţi locale, jandarmi, vânători şi medici veterinari.

Un caz la fel de violent s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în județul Harghita, unde un cioban în vârstă de 26 de ani a fost găsit decedat, în pădure. Bărbatul fugise în pădure, după ce un urs a atacat un alt cioban de la o stână aflată la limita dintre județele Suceava, Mureș și Harghita.

Citeste si: VIDEO| Atac la stână: Cioban ucis de urs

Un tânăr cioban a fost omorât de către un urs săptămâna aceasta

Alți trei ciobani au fost atacați de un urs înfometat săptămâna aceasta. Unul dintre ei, un tânăr de 26 de ani, a fost găsit mort după o noapte de căutări. Fugise să se ascundă în pădure- dar se pare că a fost prins din urmă de sălbăticiune și ucis. Unul dintre ei a fost mutilat de către urs.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Acesta se afla la o distanță de aproximativ 300 de metri de locul unde se afla ultima oară, în interiorul pădurii.

Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața!”, a precizat Lt. Alin Găleată- ISU Suceava.

Un tânăr de 26 de ani a murit atacat de către un urs[Sursa foto: PixaBay]

Se pare că ursul a ucis mai multe vaci și oi, iar cei trei ciobani ar fi încercat să îl alunge, moment în care au fost atacați de către acesta.

Citeste si: 15.000 de euro despăgubire pentru o persoană atacată de urs

Reacția Ministrului Mediului după ce a fost ucis tânărul de 26 de ani

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a intervenit după ultimele atacuri ale urşilor şi spune că aceştia reprezintă un pericol real în România. 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

"Noi victime ale urșilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a județelor Suceava și Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”, a transmis Barna.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si