Înainte de a prezenta în ce constau demersurile celor de pe piața jocurilor de noroc, trebuie lămurit ce înseamnă „amprenta de carbon”. Această sintagmă definește contribuția la poluarea planetei. Fiecare persoană în parte, fiecare animal, fiecare clădire are o anumită amprentă de carbon. Nu mai vorbim despre unitățile industriale sau despre avioane și mașini.

Citeste si: Povestea tristă a unei cosmeticiene din Brazilia poreclită "Pinnochio" după cele 8 operații la nas. Cum arată acum

„Schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și pentru întreaga lume. Pentru a o contracara, Pactul verde european va transforma UE într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, în care să ajungem, până în 2050, la zero emisii nete de gaze cu efect de seră”, au declarat reprezentanții Comisiei Europene.

Citeste si: Doliu în lumea actorilor. Un celebru artist a pierdut lupta cu viața

Industria jocurilor de noroc este unul dintre domeniile de activitate importante care au aderat la „Pactul verde”. Un prim fenomen care combate schimbările climatice este „migrarea” în online a agențiilor de pariuri și a cazinourilor stradale. Astfel, în loc să își deschidă noi filiale care să contribuie la emisiile de carbon, operatorii au lansat platforme de jocuri pe internet. Amprenta de carbon a unui cazinou online, cum este Mr Bit, este considerabil mai mică decât a unuia stradal.

Măsuri concrete pentru salvarea mediului

În ceea ce privește implicarea cazinourilor stradale în reducerea amprentei de carbon, trebuie spus că ele au implementat deja mai multe măsuri, printre care:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Cazinourile au început lupta contra emisiilor de carbon

Cazinourile au început lupta contra emisiilor de carbon.

[Sursa foto: PixaBay]

· un management responsabil al deșeurilor, prin reciclare diferențiată. Paharele de plastic, sticlele, resturile de mâncare și sutele de kilograme de hârtie nu mai sunt aruncate în același loc;

Citeste si: Cele cinci fluide trebuie verificate periodic la mașină

· reducerea consumului de energie electrică. Multe dintre stabilimente au renunțat la consumatorii mari de energie. De exemplu, neoanele au fost înlocuite de led-uri. Există cazinouri în Las Vegas care consumă exclusiv energia captată de panouri solare;

· folosirea unor materiale ecologice. Unele cazinouri au început să folosească cărți de joc făcute doar din hârtie reciclată pentru a le face mai eficiente din punct de vedere energetic, iar accesul cu cardul în hoteluri se face prin carduri realizate din material reciclat.

· Producătorii de aparate obțin certificarea amprentei de carbon. Furnizorii de aparate de sloturi sau de păcănele sunt tot mai atenți ce materiale folosesc și care este ciclul de viață al produselor. După analizarea materiilor prime, a modalităților de transport și de utilizare și a deșeurilor generate, autoritățile emit un certificat pentru amprenta de carbon. Este posibil ca, pe viitor, în colaborarea cu cazinourile să aibă prioritate providerii care dețin un astfel de certificat.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum s-a schimbat viața youtuber-ului care trăiește cu 4 păpuși gonflabile! „Nu sunt complicate și sunt complet lipsite de stres!”

„Obținerea certificării este esențială pentru ca noi să stabilim criteriile necesare reducerii acesteia. Avem o responsabilitate socială corporativă și am încercat mereu să rămânem cu un pas înainte. Protecția mediului face parte din filozofia noastră și sperăm că multe alte companii se vor alătura pentru a obține un impact mai mare”, a declarat fondatorul Zitro, companie producătoare de bingo video și sloturi.

Lottoland a devenit primul operator de jocuri de noroc care a obținut statutul de carbon neutru. De asemenea, alte 200 de companii au semnat „Angajamentul pentru climă”, promițându-și să obțină emisii nete de carbon zero până în 2040.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si