VIDEO | Cazul „Abatorul de Copii”. Medicul ginecolog Florian Robe este acuzat oficial de tentativă de omor UPDATE Ce au transmis procurorii

Potrivit Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu”, la spitalul în care acesta profesa au loc „mai multe controale ale instituţiilor statului” cu privire la activitatea medicului Florian Robe. Medicul ginecolog Florian Robe este acuzat oficial de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Acesta va fi audiat vineri la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

Author: Laura Macovei vineri 07 octombrie 2022 , 08:50

Cazul „Abatorul de Copii”. Medicul ginecolog Florian Robe este acuzat oficial de tentativă de omor

Cazul „Abatorul de Copii”. Medicul ginecolog Florian Robe este acuzat oficial de tentativă de omor

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE

Parchetul Tribunalului București a transmis că ancheta a început anul acesta în urma unei plângeri, şi s-a stabilit că, în 2019, medicul a refuzat să acorde îngrijiri

medicale unei fetiţe ”deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical”.

”În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu sub aspectul săvârşirii de tentativă de omor calificat.

Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminim fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirlor medicale”,

scrie în comunicatul procurorilor.

S-a dispus realizarea unei expertize medico-legale de experţi de la Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”. Cercetările vor fi continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei.

 

UPDATE. Reacția Colegiului Medicilor

Managerul INSMC „Alessandrescu – Rusescu”, Oana Toader, anunţă că spitalul va exprima un punct de vedere cu privire la controalele făcute de instituţii ale statului şi care vizează activitatea medicului Florian Robe, după încheierea anchetei. 

Conducerea spitalului în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Polizu precizează că „ de la producere incidentului până în prezent la conducerea INSMC Alessandrescu – Rusescu au fost mai mulţi manageri ”, oficialii unităţii sanitare neprecizând la ce incident fac referire.

Știre inițială

Medicul practica meseria la Spitalul Polizu. 

Audiere în calitate de suspect în cazul Abatorul de Copii, care a ieșit la suprafață. Medicul ginecolog Florian Robe sau probabil mai bine zis „Mengele”, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi ”, a transmis avocatul.

Medicul, acuzat că lăsa copiii prematuri să moară

Conform avocatului Cuculis, medicul este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară sau chiar el i-ar fi omorât, pentru a „nu mai ocupa un loc în incubator”.

Citeste si: EXCLUSIV Scandalul sexual Aurel Bălășoiu. Persoanele ce dețin probe împotriva ÎPS Teodosie vor fi date în judecată

Eu am reușit să documentez acest caz, însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu, prin acest „Dr. Robe ”, era un abator de copii prematuri.

Filmări incriminatorii

Cele explicate mai sus au fost și filmate și pe baza acelor filmări s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru „mortul viu, adică acel copil care a scăpat dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze și să moară, au fost făcute în fals ca să acopere abatorul”, a precizat Cuculis.

Citeste si: Primul proces din România pe tema DeepFake. "5.000 lei daune morale", anunță avocatul Adrian Cuculis

Avocatul mai spune că odată cu aflarea acestor lucruri, vor mai apărea și alți părinți care nu știu ce s-a întâmplat cu pruncul lor. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si