Ce a descoperit o eleva din Oradea intr-un cimitir din Italia? E un adevarat miracol

O eleva din Oradea a gasit in Italia mormantul stramosului, ucis pe front, in Primul Razboi Mondial.

Webeditor: V.P. Author: A.S. joi 28 septembrie 2017 , 10:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O eleva de 12 ani din Romania a descoperit in Italia, intamplator, mormantul unui stramos de-al sau. Barbatul a murit pe frontul din Italia, in timpul Primului Razboi Mondial. Nepoata lui a ajuns la cimitirul militar din Palmanova in cadrul unui proiect scolar international.

Erau la cimitirul din Palmonova, saptamana trecuta. 80 de elevi si 20 de profesori din Romania, Ungaria, Slovenia si Italia au participat la proiectul scolar international Drumul Pacii, dedicat celor 100 de ani care s-au scurs de la Primul Razboi Mondial. Elevii curatau si inventariau mormintele, cand Csenge Manea a gasit mormantul fratelui strabunicului ei.

Citeste si: Pedofil deosebit de periculos, cautat de politie. A violat o copila de 11 ani, iar sute de oameni au privit atacul grotesc

Miracolul este cu atat mai mare cu cat elevii au inventariat 4.000 de morminte ale unor militari ai armatei austro-ungare, cazuti pe front, in nord-estul Italiei.
Ferenc Meszaros a murit pe frontul din Nova Vas, in 1917, aproape de Trieste. Timp de 100 de ani, familia a transmis din generatie in generatie fotografiile soldatului care a facut parte din regimentele de infanterie 4 Oradea si 17 Székesfehérvár, si un permis de libera trecere, pe timp de razboi.

Sursa: Rotalianul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si