Florian Coldea, fostul director SRI, a intrat din nou în atenția opiniei publice, ca urmare a scandalului de corupție în care este acuzat de DNA alături de alt "greu" din serviciul secret, Dumitru Dumbravă.

Citește și: "Asta este, mă execută!" Au apărut stenogramele din dosarul foștilor șefi SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă

Multă lume se întreabă în aceste momente ce avere are Florian Coldea.

Cea mai recentă declarație de avere a generalului în rezervă este din anul 2017.

Ce avere are Florian Coldea conform documentelor oficiale

Conform portalului Declaratii.integritate.eu, Florian Coldea nu avea nici maşină şi nici terenuri, pe vremea când conducea SRI, ci doar împrumuturi de 300.000 de lei.

Ca prim-adjunct al directorului politic al SRI, Florian Coldea deținea două apartamente în Capitală, unul împreună cu soția sa.

Sursele neoficiale citate de Newsweek spun că banii au început să vină după ce şi-a deschis o firmă de consultanţă, împreună cu generalul (r) SRI Dumitru Cocoru, fost adjunct al Serviciului.

Conexiunile pe care le-a avut cu diferite persoane importante au făcut ca banii să înceapă să vină spre firma lor, care se numeşte Strategic SYS SRL şi care a ajuns în câţiva ani la un profit de aproximativ 13.000.000.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani, în calitate de patron, generalul SRI Florian Coldea a reuşit să obţină un profit de peste 13,2 milioane de lei.

Numai anul trecut, în 2023, compania, care a pornit de la doi angajaţi şi acum are patru, a avut o cifră de afaceri de 6,1 milioane lei și un profit de 5,7 milioane lei. Asta înseamnă o rată de profitabilitate de 93,5%.

 

Câți bani câștiga Florian Coldea când era șeful SRI

Dacă ne raportăm la declarația de avere publicată de fostul șef al SRI, Florian Coldea a câștigat în 2017 suma de 139.000 lei, aprox. 11.700 lei lunar. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pe lângă salariul de prin-adjunct al SRI, Coldea a mai câștigat o sumă modică pentru activitatea de profesor la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazu"- doar 1.885 lei pe an.

Soția lui Florian Coldea a încasat un salariu de la SRI în valoare de 102.866 de lei pe an, pe lângă care a mai primit și bani din activitățile didactice, inclusiv la SNSPA.

Florian Coldea avere

Ce avere are Florian Coldea?

[Sursa foto: Inquam / Octav Ganea]

În ce scandaluri a mai fost implicat Florian Coldea

Generalul în rezervă Florian Coldea a mai fost implicat într-un scandal public în anul 2016, când fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, patronul România TV, a făcut dezvăluiri cu privire la jocurile politice din culise făcute de cei doi și alți oficiali de la vârful statului român.

Sebastian Ghiță a prezentat dovezi cu privire la vacanțele petrecute în străinătate împreună cu Florian Coldea.

Patronul postului TV, dat în urmărire internațională, a vorbit în mai multe înregistrări video despre ameninţările lui Florian Coldea la adresa lui Victor Ponta.

Sebastian Ghiţă susţinea că adjunctul SRI se opunea construirii autostrăzii Braşov-Comarnic. Mai importantă decât declaraţiile era însă caseta prezentată şi care îl arăta pe Florian Coldea la vila lui Sebastian Ghiţă de la Cheia.

"A fost ultima convorbire neoficială pe 1 februarie 2015. El a plecat supărat şi după două săptămâni, pe 17 februarie, atât fostul premier, cât şi eu, ne-am trezit cu un dosar, familia lui Victor Ponta a fost chemată la DNA, le-au făcut percheziţii, le-au confiscat tabletele nepoţilor", spunea fostul deputat.

Pentru a demonstra relaţia strânsă pe care o avea cu familia Coldea, Ghiţă a revenit miercuri într-o nouă înregistrare în care a vorbit despre vacanţele cu familia Coldea.

"La începutul anului 2010, la începutul lunii februarie, am fost împreună cu familiile în Seychelles, doar noi. Eram înainte de congresul PSD şi am hotărât să mergem într-o vacanţă pe o insulă exotică. Am stat împreună, şi se poate verifica uşor, la Hilton Seychelles Nord Resort. Dintr-o întâmplare, am găsit acasă plicul cu facturile de la acel hotel. Am stat zece zile şi îmi aduc aminte că-l rugam să-l ajute pe Victor Ponta să câştige preşedinţia PSD iar Florian Coldea îmi zicea că Traian Băsescu nu îl vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoană, oricine dar numai să nu ajungă Ponta la PSD. Dan Andronic de la Evenimentul Zilei poate să vă confime că ne-am intersectat la întoarcere pe aeroportul din Istanbul. Atunci a stat de vorbă la îmbarcarea în avion şi cu mine şi cu Florian Coldea. Coldea s-a speriat atunci de Andronic şi, deşi avea bilet la business, s-a mutat la economic. Îi era frică să nu afle Băsescu cu cine a fost în exercusie".

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

"Nu a fost singura vacanţă petrecută cu Florian Coldea. În octombrie 2012 am fost împreună cu Vasile Dâncu şi cumnatul meu Cristi Anastasescu în Toscana, în Italia, unde am stat la o vilă numită Locanda Dell'Amorosa. Iată şi un document de la acea vilă cu numele noastre tipărite pe document.(...) Vă mai dau doar un exemplu de astfel de vacanţă şi o poză cu familiile la Disneyland, la Paris, în poză apare doamna general Dorina Coldea, soţia domnului Coldea", a declarat Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a mai susţinut la acel moment că preşedintele Klaus Iohannis era "prizonierul Laurei Codruţa Kovesi şi al lui Florian Coldea".

florian coldea

Florian Coldea, fostul șef al SRI

[Sursa foto: Inquam / Octav Ganea]

Generalul Florian Coldea a fost adjunctul SRI până în anul 2016, când a fost trecut în rezervă, ca urmare a scandalului declanșat de Sebastian Ghiță.

Acum, în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare și locale, generalul în rezervă Florian Coldea este  acuzat de DNA  într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani, alături de generalul în rezervă Dumitru Dumbravă (fost șef al direcției juridice din SRI) și de avocatul Doru Trăilă.

Citește și: "Asta este, mă execută!" Au apărut stenogramele din dosarul foștilor șefi SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si