Potrivit surselor Știrilor Kanal D, fostul șef al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, a fost plasat sub control judiciar, pe cauțiune de 500.000 de lei, după ce a fost acuzat de trafic de influență. Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul fostului general Dumitru Dumbravă.

Persoanele implicate în acest dosar trebuie să respecte o serie de reguli: nu au voie să părăsească România, nici să comunice între ele și trebuie să meargă la secția de poliție pentru a da cu subsemnatul.

În termen de o săptămână, trebuie să achite cauțiunea de 500 de mii de lei. În caz contrar, procurorii DNA pot cere o măsură mai aspră.

Toți au petrecut peste 15 ore în fața procurorilor, la sediul DNA, și au oferit explicații.

Florian Coldea, plasat sub control judiciar, pe cauțiune de 500.000 de lei

Florian Coldea a stat peste 15 ore la sediul DNA. Fostul șef al SRI este acuzat de trafic de influenţă.

Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Dan Tocaci au plecat la 3 dimineața de la sediul D.N.A, după aproape 15 ore de audieri.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Florian Coldea, audiat mai bine de 15 ore de procurorii DNA

 

[Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop]

"E târziu pentru o discuție la ora asta. Promit că fac declarații mâine, promit! Sunt nevinovat", a spus Florian Coldea, fostul adjunct al Serviciului Român de Informații, când a ieșit de la audieri.

O oră mai târziu, la 4 dimineața, a părăsit sediul DNA și avocatul Doru Trăilă, implicat, de asemenea, în dosarul de trafic de influență și spălare de bani.

Avocatul Doru Trăilă a părăsit sediul DNA în jurul orei 3 dimineața

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Potrivit unor surse judiciare, Florian Coldea a fost denunțat de afaceristul Cătălin Hideg pentru șantaj. Bărbatul le-a povestit procurorilor DNA cum l-a cunoscut pe Coldea, care i-ar fi cerut, prin intermediari, aproximativ 600.000 de euro, pentru a primi o sentință de condamnare cu suspendare în dosarul în care este cercetat.

Citește și: VIDEO Florian Coldea, audiat la DNA. Fostul șef al Serviciului Român de Informații a ajuns în fața procurorilor. Reacția lui Marcel Ciolacu

Afaceristul a fost condamnat în luna februarie a acestui an la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare în dosarul instrumentat de Laura Codruţa Kovesi.

Dan Tocaci, la ieșirea de la audierile DNA

[Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop]

Cătălin Hideg se pare că i-a denunțat pe Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, fost director al Direcţiei juridice din SRI şi fost general al SRI, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci.

Citește și: VIDEO Decizia Guvernului: mărirea salariilor bugetarilor. Între timp, angajații protestează. De unde are bani Executivul pentru creșterea veniturilor?

În mărturia sa, afaceristul ar fi susținut că a încheiat o înțelegere cu cei patru pentru a obține o pedeapsă mai ușoară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si