Ce avere are înlocuitoarea lui Streinu Cercel în conducerea comisiei anti-coronavirus! Vezi cum a ajuns Adrina Pistol să aibă venituri de aproape 5.000 euro pe lună!

Adriana Pistol l-a înlocuit pe Adrian Streinu Cercel, care a fost demis.

Matei Vaihan, luni 27 aprilie 2020 , 12:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Adriana Pistol l-a înlocuit pe Adrian Streinu Cercel în această săptămână. Medicul Adriana Pistol va conduce Comisia pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19 din Ministerul Sănătății. Anunțul a fost făcut de ministru Nelu Tătaru, care l-a demis joi de la conducerea acestei comisii pe Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. Pistol este directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). (vezi ce avere are Streinu Cercel)

Citeste si: Reactia profesorului Streinu-Cercel dupa ce a fost demis: "Am fost tinta unor atacuri fara precedent"

Citeste si: Când vă dispărea coronavirusul? Adrian Streinu-Cercel a făcut anunțul neașteptat: „Cred că...”

Citeste si: Adrian Streinu Cercel, informații importante! Ce trebuie să bem în această perioadă pentru a combate Covid-19

„Întâi de toate să setăm care sunt priorităţile acestei Comisii, este o Comisie ştiinţifică, şi să analizăm toate domeniile pe care le considerăm prioritare, astfel încât să facem nişte propuneri concrete Ministerului Sănătăţii. Garantat, fiecare dintre specialităţi a identificat deja nişte nevoi”, a spus Adriana Pistol, potrivit Mediafax. Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din București, a creat rumoare în societatea românească după ce s-a aflat că a propus un proiect pentru limitarea răspândirii coronavirusului, care prevede măsuri radicale. Proiectul intitulat Programul „Vacanța Mare” de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19, conceput în februarie de Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, se împarte pe 9 pagini şi vine cu măsuri riguroase.

Adriana Pistol l-a înlocuit pe Adrian Streinu Cercel. A avut venituri de peste 270.000 lei

Printre acestea se numără separarea de familii a celor peste 65 de ani, pentru o perioadă de 3 luni, şi izolarea totală în categoria de vârstă 40-65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”. Luni, 20 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică a infirmat astfel de proiecte și a anunțat că, în momentul de față, nu există un plan clar privind măsurile ce vor fi luate după expirarea stării de urgență, autoritățile analizând doar mai multe opțiuni. Până la urmă, Streinu Cercel a fost demis după câteva zile.

În calitatea sa de director al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibil, Pistol și-a depus declarația de avere în mai 2019. Conform documentului, Pistol deține două apartamente în București. La venituri anuale, a completat că a încasat 117.566 lei de la INSP și 153.154 de lei ca prestări servicii la o clinică particulară. În total, Pistol a încasat 270.720 lei, adică 22.560 lei (aproximativ 4.900 euro) pe lună.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si