Ce beneficii are usturoiul verde? Usturoiul verde este recunoscut mai ales pentru proprietăţile sale curative, fiind considerat în unele bucătării drept regele condimentelor și un bun aliment în creșterea imunității.

Acest aliment conține serie de vitamine (A1, B1, B2 şi C), substanţe minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar şi anumite substanţe anticancerigene.

Însă, spre deosebire de căţeii de usturoi, usturoiul verde este mai fraged, mai suculent şi mai puţin iute.

Pentru ca organismul să beneficieze din plin de efectele terapeutice ale usturoiului verde, acesta trebuie consumat în stare proaspătă sau adăugat în preparate la sfârşit, fără a-l fierbe.

Beneficiile consumului de usturoi verde pentru organsim

Usturoiul verde este recomandat pentru alergii, are efect anticancerigen și ajută la detoxifiere. Însă unul dintre cele mai valoroase beneficii ale sale este legat de sănătatea inimii și a sistemului vascular.

De asemenea, usturoiul scade și tensiunea arterială și ne apără de accidentul vascular.  Astfel, conţinutul bogat de potasiu din usturoi ajută la reglarea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol din sânge. Și datorită conținutului de polisulfid, această plantă protejează inima de boli.

Citeste si: Adevărul despre ciupercile pleurotus: Ce efect au asupra organismului?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pe lângă polisulfid, și manganul conținut de această legumă este un mineral care contribuie la reducerea colesterolului rău din sânge. Usturoiul de primăvară este bogat și în cuercitină. Cuercitina este un antioxidant puternic, cu rol în combaterea tulburărilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare şi a cancerului.

Ce beneficii are usturoiul verde?

Ce beneficii are usturoiul verde?

[Sursa foto: PixaBay]

Usturoiul verde mai conține și alicină, unul dintre cele mai benefice remedii pentru hipertensiune arterială. Un studiu realizat de cercetătorii de la Academia Rusă de Științe Medicale și publicat în revista Nature a investigat efectele comprimatelor de pulbere de usturoi cu eliberare în timp asupra bărbaților cu tensiune arterială

ușoară până la moderată. 

Citeste si: Ridichea roşie, contraindicaţii şi beneficii: Cine nu ar trebui să consume această legumă de primăvară?

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Tot ustu­roiul verde are aproximativ 30 de calorii/100 g. Faţă de usturoiul uscat, cel verde, de primăvară, ajută la detoxifierea organismului. Usturoiul conţine fitohormoni, substanţe similare hormonilor, care se găsesc în plantele fragede. În organismul uman, aceștia reglează echilibrul hormonal și au efect tonic. Este, însă, recomandat să îl consumăm crud pentru a ne bucura de toate beneficiile sale.

Citeste si: Cum se consumă anghinarele? Beneficii şi contraindicaţii

Grație conţinutului bogat în vitaminele B şi C, fosfor, mangan, calciu şi zinc, usturoiul verde întăreşte sistemul imunitar, stimulează circulaţia sângelui, reglează nivelul de colesterol şi previne astfel bolile cardiovasculare. Usturoiul verde ajută la producerea de oxid nitric, o substanţă care ajută la relaxarea vaselor de sânge, îmbunătăţind astfel circulaţia sangvină. Astfel, riscul de formare a cheagurilor de sânge este diminuat şi este redusă probabilitatea de infarct şi accident vascular cerebral.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si