Ce beneficii are usturoiul verde? Usturoiul verde este considerat un aliment-minune, încă din cele mai vechi timpuri. Iată ce beneficii are usturoiul verde pentru organism!
Ce beneficii are usturoiul verde? Usturoiul verde este recunoscut mai ales pentru proprietăţile sale curative, fiind considerat în unele bucătării drept regele condimentelor și un bun aliment în creșterea imunității.
Acest aliment conține serie de vitamine (A1, B1, B2 şi C), substanţe minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar şi anumite substanţe anticancerigene.
Însă, spre deosebire de căţeii de usturoi, usturoiul verde este mai fraged, mai suculent şi mai puţin iute.
Beneficiile consumului de usturoi verde pentru organsim
Usturoiul verde este recomandat pentru alergii, are efect anticancerigen și ajută la detoxifiere. Însă unul dintre cele mai valoroase beneficii ale sale este legat de sănătatea inimii și a sistemului vascular.
De asemenea, usturoiul scade și tensiunea arterială și ne apără de accidentul vascular. Astfel, conţinutul bogat de potasiu din usturoi ajută la reglarea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol din sânge. Și datorită conținutului de polisulfid, această plantă protejează inima de boli.
Citeste si: Adevărul despre ciupercile pleurotus: Ce efect au asupra organismului?
Pe lângă polisulfid, și manganul conținut de această legumă este un mineral care contribuie la reducerea colesterolului rău din sânge. Usturoiul
de primăvară este bogat și în cuercitină. Cuercitina este un antioxidant puternic, cu rol în combaterea tulburărilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare şi a cancerului.
Usturoiul verde mai conține și alicină, unul dintre cele mai benefice remedii pentru hipertensiune arterială. Un studiu realizat de cercetătorii de la Academia Rusă de Științe Medicale și publicat în revista Nature a investigat efectele comprimatelor de pulbere de usturoi cu eliberare în timp asupra bărbaților cu tensiune arterială ușoară până la moderată.
Citeste si: Ridichea roşie, contraindicaţii şi beneficii: Cine nu ar trebui să consume această legumă de primăvară?
Tot usturoiul verde are aproximativ 30 de calorii/100 g. Faţă de usturoiul uscat, cel verde, de primăvară, ajută la detoxifierea organismului. Usturoiul conţine fitohormoni, substanţe similare hormonilor, care se găsesc în plantele fragede. În organismul uman, aceștia reglează echilibrul hormonal și au efect tonic.
Citeste si: Cum se consumă anghinarele? Beneficii şi contraindicaţii
Grație conţinutului bogat în vitaminele B şi C, fosfor, mangan, calciu şi zinc, usturoiul verde întăreşte sistemul imunitar, stimulează circulaţia sângelui, reglează nivelul de colesterol şi previne astfel bolile cardiovasculare. Usturoiul verde ajută la producerea de oxid nitric, o substanţă care ajută la relaxarea vaselor de sânge, îmbunătăţind astfel circulaţia sangvină.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.