Pentru un stil de viață sănătos, nutriționiștii ne îndeamnă să consumăm cât mai multe legume pe zi. Însă, nu putem avea mereu la îndemnână legume proaspete. Cât de bune sunt pentru organism legumele congelate și ce spun nutriționiștii despre acestea?
Evident, legumele și fructele sunt cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma la o masă. Iar dacă fructele conțin un procent ridicat de zahăr, care se poate dovedi periculos, legumele sunt pline de vitamine și minerale care le transformă în cele mai consistente alegeri din punct de vedere nutrițional.
Specialiștii spun că un consum ridicat de legume previne apariția bolilor, prelungește viața și îți dă acea stare de bine și energie pe toată durata zilei. Însă, ce spun experții despre legumele congelate? Sunt bune sau nu pentru organism?
Alimentele congelate, sănătoase sau nu pentru organism?
Poate că te-ai întrebat până acum cât de sănătoase sunt alimentele congelate, în special în ziua de astăzi, când majoritatea preparatelor sunt „gata de consum.” Dacă produsele fast-food și semipreparatele sunt destul de nocive pentru organism, cele congelate sunt mult mai sănătoase.
Totuși este greu ca fructele, legumele si carnea să iși mențină toți nutrienții după ce au fost congelate, dar tot rămân o soluție bună pentru cei mai ocupați.
Totodată, dacă ai rude la țară și primești astfel de produse sănătoase, te poți considera norocos. Fructele si legumele de acest gen sunt foarte bune pentru diferite mâncăruri și pot rezista cateva luni buni în congelator.
Citeste si: Cartofi roșii sau albi? Ce să alegi în funcție de mâncarea pe care o prepari
Ce spun nutriționiștii despre legumele congelate? Cum trebuie să fie consumate aceste produse?
Nutriționiști spun că, aceste legume congelate, dar și fructele au un aport mai scăzut de vitamine și nutrienti, dar tot sunt recomandate.
Este important de menționat că, legumele, pe care le achiziționezi din magazin sunt fierte, înainte cu puțin timp de a fi congelate. Astfel, că se vor pierde o parte din nutrienți în acest fel, dar tot este o metodă eficientă de a te bucura de roadele naturii.
Citeste si: Salata iceberg a devenit extrem de populară și la noi. Cum se consumă?
Însă, nutritioniștii sunt de părere că, legumele iși păstrează o mare parte a proprietaților și în acest fel, așa că nu trebuie să vă faceți griji. Dar există o condiție: ca acestea sa fie folosite imediat după ce sunt decongelate. Atunci cand sunt expuse la lumina, aceste legume, dar si fructele congelate își pierd mare parte din nutrienți. Este vorba în special de vitamina C, care oricum se pierde rapid.
Există, însă, alimente care nu trebuie păstrate la congelator, precum: cartofii, varza, castraveții sau ridichiile.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.