Ce eficiență are vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson?

Johnson & Johnson (J&J) a anunţat, vineri, că vaccinul său cu o singură doză are o eficienţă de 72% împotriva covid-19 în Statele Unite, însă prezintă o eficienţă mai mică la nivel global de 66%, în urma unui test clinic efectuat pe trei continente şi care a vizat multiple variante ale noului coronavirus, informează Reuters.

Alina Raducu, vineri 29 ianuarie 2021 , 16:19

Ce eficiență are vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson?
Ce eficiență are vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În acest test clinic care a implicat 44.000 de voluntari, eficienţa vaccinului împotriva covid-19 este de 66% în America Latină şi de 57% în Africa de Sud, o ţară în care se află în circulaţie o varinată SARS-CoV-2 deosebit de îngrijorătoare.

Vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson are o eficiență mai mică decât vaccinurile Pfizer și Moderna

Este vorba despre o eficienţă mai mică decât a vaccinurilor alianţei americano-germane Pfizer Inc/BioNTech SE şi companiei americane Moderna Inc, de aproximativ 95%, care se administrează în două doze.

Însă acest test clinic a fost realizat în principal în Statele Unite, înaintea răspândirii unor noi variante ale noului coronavirus, care se află în prezent în centrul atenţiei.

Obiectivul principal al studiului J&J a fost prevenirea unor forme moderate şi grave de covid-19, iar vaccinul împiedică forme grave în proporţie de 85% şi poate reduce spitalizările în cazul contaminării cu multiple variante de SARS-CoV-2 la 28 de zile după vaccinare.

Acest nivel de prevenţie ”poate proteja sute de milioane de oameni de consecinţe grave sau mortale ale covid-19”, declară directorul ştiinţific al J&J, dr.

Paul Stoffels.

Citeste si: Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu decesele semnalate în urma vaccinării

Compania vrea să ceară, săptămâna viitoare, autorizarea de urgenţă a vaccinului de către Agenţia americană a medicamentului (FDA)

Autorităţi americane din domeniulsănătăţii publice speră ca vaccinul J&J să crească aprovizinoarea cu vaccinuri şi să simplifice campania de vaccinare împotriva covic-19 în Statele Unite.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, vaccinul J&J nu se administrează în două doze şi nu se păstrează la temperturi foarte scăzute, ceea ce-l transformă într-un candidat bun în regiuni ale lumii cu o infrastructură în domeniul transportului slabă şi fără instalaţii frigorifice de stocare suficiente.

Citeste si: Criza de vaccinuri, tot mai serioasă. Sunt amânați de la vaccinare toți românii cu vârsta sub 65 de ani


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si