Ce eficiență are vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson?

Johnson & Johnson (J&J) a anunţat, vineri, că vaccinul său cu o singură doză are o eficienţă de 72% împotriva covid-19 în Statele Unite, însă prezintă o eficienţă mai mică la nivel global de 66%, în urma unui test clinic efectuat pe trei continente şi care a vizat multiple variante ale noului coronavirus, informează Reuters.

Author: Alina Raducu vineri 29 ianuarie 2021 , 16:19

Ce eficiență are vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson?
Ce eficiență are vaccinul împotriva COVID-19 Johnson & Johnson?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În acest test clinic care a implicat 44.000 de voluntari, eficienţa vaccinului împotriva covid-19 este de 66% în America Latină şi de 57% în Africa de Sud, o ţară în care se află în circulaţie o varinată SARS-CoV-2 deosebit de îngrijorătoare.

Vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson are o eficiență mai mică decât vaccinurile Pfizer și Moderna

Este vorba despre o eficienţă mai mică decât a vaccinurilor alianţei americano-germane Pfizer Inc/BioNTech SE şi companiei americane Moderna Inc, de aproximativ 95%, care se administrează în două doze.

Însă acest test clinic a fost realizat în principal în Statele Unite, înaintea răspândirii unor noi variante ale noului coronavirus, care se află în prezent în centrul atenţiei.

Obiectivul principal al studiului J&J a fost prevenirea unor forme moderate şi grave de covid-19, iar vaccinul împiedică forme grave în proporţie de 85% şi poate reduce spitalizările în cazul contaminării cu multiple variante de SARS-CoV-2 la 28 de zile după vaccinare.

Acest nivel de prevenţie ”poate proteja sute de milioane de oameni de consecinţe grave sau mortale ale covid-19”, declară directorul ştiinţific al J&J, dr. Paul Stoffels.

Citeste si: Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu decesele semnalate în urma vaccinării

Compania vrea să ceară, săptămâna viitoare, autorizarea de urgenţă a vaccinului de către Agenţia americană a medicamentului (FDA)

Autorităţi americane din domeniulsănătăţii publice speră ca vaccinul J&J să crească aprovizinoarea cu vaccinuri şi să simplifice campania de vaccinare împotriva covic-19 în Statele Unite.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, vaccinul J&J nu se administrează în două doze şi nu se păstrează la temperturi foarte scăzute, ceea ce-l transformă într-un candidat bun în regiuni ale lumii cu o infrastructură în domeniul transportului slabă şi fără instalaţii frigorifice de stocare suficiente.

Citeste si: Criza de vaccinuri, tot mai serioasă. Sunt amânați de la vaccinare toți românii cu vârsta sub 65 de ani


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si