Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu decesele semnalate în urma vaccinării

Vaccinul Pfizer/BioNTech contra covid-19 nu are legătură cu morţi semnalate în urma vaccinării şi nu prezintă niciun nou efect secundar, a transmis vineri Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), informează AFP.

Alina Raducu, vineri 29 ianuarie 2021 , 14:17

Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu morţi semnalate în urma vaccinării
Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu morţi semnalate în urma vaccinării
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autoritatea europeană de reglementare anunţă într-un comunicat că a examinat decesele înregistrate de la începutul desfăşurării vaccinului- mai ales în rândul bătrânilor şi ”a conchis că datele nu arată o legătură cu vaccinarea cu Comirnaty şi că aceste cazuri nu ridică o problemă de siguranţă” a

vaccinului.

Vaccinul Pfizer/BioNTech nu are legătură cu decesele semnalate în urma vaccinării 

În prima sa actualizare cu privire la siguranţa vaccinului de când UE şi-a început campania de vaccinare, în decembrie, EMA conchide că datele ”sunt coerente cu profilul cunoscut al siguranţei vaccinului şi că niciun nou efect secundar nu a fost identificat”.

Semnalări ocazionale ale unor reacţii alergice grave nu depăşesc ceea ce s-a descoperit în legătură cu acest ”efect secundar cunoscut”, menționează EMA, cu sediul la Amsterdam.

”Avantajele Comirnaty în prevenirea covid-19 continuă să fie mai importante decât toate riscurile şi nu există nicio schimbare în recomandări în ceea ce priveşte utilizarea vaccinului”, anunţă EMA.

Autoritatea de reglementare a UE a aprobat, până în prezent, două vaccinuri, cel al alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu morţi semnalate în urma vaccinării
Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu are legătură cu morţi semnalate în urma vaccinării

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

EMA va da ”verdictul” cu privire la un al treilea vaccin de la AstraZeneca/Oxford

Un număr de ţări nordice inclusiv Norvegia, Danemarca, Finlanda, Islanda şi Suedia au semnalat decese ale unor persoane care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer/BioNTech, însă nu s-a stabilit vreo legătură directă cu vaccinul.

Norvegia a înregistrat până acum 33 de morţi în rândul bătrânilor care au fost vaccinaţi cu prima doză.

Oslo anunţa luna aceasta că nu a stabilit o legătură cu vaccinul, dar le recomandă medicilor norvegieni să ţină cont de starea sănătăţii pacienţilor celor mai fragili înainte de a decide să-i vaccineze.

Citeste si: Ce conține o doză de vaccin anti-COVID-19 Pfizer?


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Roxana Ghiță a spus tot adevărul după ce a fost eliminată de la Survivor România 2021:... Roxana Ghiță a spus tot adevărul după ce a fost eliminată de la Survivor România 2021: „ Plecarea mea din concurs are un rol...” Ce dezvăluiri a făcut Războinica?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Tribunalul Cluj a decis! Celebra filmare cu Marica va fi ȘTEARSĂ de pe internet Tribunalul Cluj a decis! Celebra filmare cu Marica va fi ȘTEARSĂ de pe internet
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si