Avertisment OMS: ”Este prea devreme să încetinim” lupta împotriva covid-19

Nivelul transmiterii noului coronavirus în Europa este în continuare prea mare, iar din acest motiv este ”prea devreme pentru a încetini”, având în vedere că serviciile în domeniul sănătăţii întâmpină dificultăţiîn a face faţă uneimultiplicări a contaminărilor, avertizează directorul însărcinat cu Europa la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) Hans Kluge, informează Reuters.

Alina Raducu, joi 28 ianuarie 2021 , 15:46

Avertisment OMS: ”Este prea devreme să încetinim” lupta împotriva covid-19
Avertisment OMS: ”Este prea devreme să încetinim” lupta împotriva covid-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Trebuie să avem răbdare. Este nevoie de timp pentru vaccinare”, precizează el într-un briefing online.

OMS avertizează: ”Este prea devreme să încetinim” lupta contra covid-19

O reducere a transmiterii (noului coronavirus) necesită un efort ssţinut şi constant. Reţineţi că un pic peste 3% dintre locuitorii (Europei) au avut o infectare confirmată covid-19.

Zonele cel mai dur afectate o dată pot fi afectate din nou”, a afirmat el.

După ce 35 de ţări europene şi-au lansat deja campanii de vaccinare, Hans Kluge estimează că ritmul producerii şi distribuirii vaccinurilor nu răspunde încă aşteptărilor.

Acest paradox- în care comunităţi simt că sfârşitul (epidemiei) este aproape mulţumită vaccinului dar sunt îndemnate, în acelaţi timp, să adere la măsuri restrictive în vederea contracarării unei noi ameninţări- este o sursă de tensiuni, angoasă şi confuzie. Acest lucru este întru totul de înţeles în aceste crcumstanţe”, a mai adăugat directorul european al OMS.

Reamintim că țările europene au accentuat măsurile de restricție, iar întregul continent pare că este izolat în contextul răspândirii necontrolate a variantei britanice a virusului SARS Cov 2, mult mai contagioasă decât cea inițială.

Citeste si: VIDEO-OMS despre noua tulpină: Poate fi echivalentul unei noi epidemii


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Dezvăluiri cutremuratoare despre cele două fete ucise pe trotuar: "Rochiţa... Dezvăluiri cutremuratoare despre cele două fete ucise pe trotuar: "Rochiţa aceasta trebuia să o îmbrace la ziua ei"
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe... Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos
monitorulcj.ro
Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din... Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din România a ajuns pe Terra de câteva luni”
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si