Ce înseamnă o planetă retrogradă în astrologie

Ai aflat de curând că te-ai născut chiar când una dintre planete era în retrogradare? Ei bine nu trebuie să-ți faci prea multe griji în această privință, deoarece o planetă retrogradă nu înseamnă că o să ai ghinion. Iată ce înseamnă, de fapt, să ai o planetă retrogradă în harta natală!

Author: Alina Raducu marți 15 iunie 2021 , 22:07

Ce înseamnă o planetă retrogradă în astrologie
Ce înseamnă o planetă retrogradă în astrologie[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astrologii susțin că majoritatea persoanelor au cel putin o planeta retrograda in harta lor natala.

Ce înseamnă o planetă retrograda în astrograma natală

Atunci cand ai o planeta retrograda în harta ta natală poate reprezenta o misiune personala. Totodată, cu această ocazie vei învăța foarte multe lectii despre viață.

O miscare retrograda a planetelor iti ofera șansa de a-ți face ordine în viață, de a intelege mai bine unele lucruri si de a învăța din greselile facute in trecut.

Astrologii mai spun că atunci când o planeta este retrogradă pe harta natală, înseamnă că energiile acesteia are influențe asupra interiorului ființei față de exterior. Astfel persoana resprectivă poate simți uneori un discomfort între stările pe care le are și pe acre nu le poate controla de fiecare dată.

Ce înseamnă o planetă retrogradă în astrologie
Ce înseamnă o planetă retrogradă în astrologie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Jupiter retrograd în Pești 2021 (20 iunie- 28 iulie). Cum te influentează tranzitul lui Zeus la romani

Motivul pentru care unele persoane vor simți acest discomfort interior se leagă de faptul că forța și energiile planetei retrograde respective nu se poate armoniza în conformitate cu întreg corpul, iar acest lucru nu poate fi controlat la nivel psihic.

Astfel, se pot produce unele blocaje, instabilitate emoțională, dezechilibre, diciculăți în ceea ce privește modul de a comunica cu ceilalți, excese. Însă dacă planeta retrogradă respectivă este în relații favorabile cu celelalte planete din harta ta, lecțiile karmice vor fi mai ușor de controlat. Trebuie să știi, însă, că planetele în tretrogradare nu au reprezintă doar experiențe sau energii negative. Fiecare planetă de acest fel vine cu câteva beneficii pentru fiecare persoană în parte de-a lungul vieții sale.

Citeste si: Mercur retrograd 2021: Trei hop-uri importante în acest an. Cele mai afectate zodii

Ce înseamnă o planetă retrogradă aflată în tranzit

Mercur retrograd – poate reprezenta debusolare, rigiditate, confuzie sau blocare a minții si a capacitatii de a interactiona cu ceilalti acest lucru poate fi legat de dificultati de exprimare, gandire negativa, neintelegeri cu apropiatii.

Venus retrograd – această planetă poate aduce posibile probleme mai ales in plan sentimental și poate manifesta prin respingere afectiva, posesivitate, partener gelos sau dificultate in a gasi un partener, dificultati în ceea ce priveste creativitatea, dar si in sectorul financiar.

Marte retrograd – acest tranzit poate produce efecte privind anumite energii si a fortei fizice si mentale, și anume agresivitate, intoleranta, impulsivitate, hiper-activitate sau opusul acesteia, epuizare fizica, dar și lipsa vointei.

Citeste si: Un asteroid ar lovi Terra în maximum șase luni. Scenariul anunțat de NASA

Ce înseamnă o planetă retrogradă în astrologie
Ce înseamnă o planetă retrogradă în astrologie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Profețiile lui Nostradamus pentru 2021: Scenariul apocaliptic care dă fiori întregii planete

Jupiter retrograd – această retrogradare poate avea efecte asupra simtului dreptatii, religiei, la bunastarea materiala, generozitate, vindecare/medicina, sanatate, incredere în sine și atitudine pozitivă.

Saturn retrograd – poate produce materialism, nerabdare în unele situații, avaritie, lipsa organizarii, neincredere, pesimism, frustrare, limitari si constrangeri.

Uranus retrograd – poate insemna schimbare si progres, spiritualitate, altruism, independenta, originalitate si nonconformism.

Neptun retrograd – semnifică spiritualitate la nivel inalt, compasiune, credinte, capacitati extra-senzoriale, idealuri, visuri, iluzii, simturi.

Pluton retrograd – ultima planetă retrogradă se poate manifesta prin simtul autoritatii, atitudini dictatoriale, vointa, regenerare, transformare interioara, capacitate de a face fata crizelor, dar și viata sexuala.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si