Ce s-a intamplat in fata Castelului de la Savarsin! Oamenii din zona il iubesc pe Regele Mihai
Actual

Ce s-a intamplat in fata Castelului de la Savarsin! Oamenii din zona il iubesc pe Regele Mihai

C.L.
11 dec 2017

Castelul Savarsin este resedinta oficiala regala, iar acolo, ani la rand, Regele Mihai si-a petrecut Craciunul si Revelionul.

Domeniul de la Savarsin este unul impresionant, iar Regele Mihai iubea acea zona. In anii de dinainte de retragerea sa in Elvetia, Regele Mihai obisnuia sa primeasca in ajun de Craciun colindatori din zona. Acum, oamenii de acolo au tinut sa aduca mesaje emotionante ultimului monarh al Romaniei.

La Castelul Savaiisn ard de saptamana trecuta in permanenta candele, sunt aduse flori si coroane. In plus, duminica , dubasii din toata zona Vaii Muresului au venit la castel si in loc sa cante si sa ureze ca in anii trecuti, au tinut un moment de reculegere. Imbracati in straiele traditionale, colindatorii au purtat in piept cate o panglica neagra, pe care spun ca o vor tine pana in ajun de Craciun.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie, in locuinta sa din Elvetia, iar sicriul sau va fi adus in tara miercuri. Ultimul monarh al Romaniei va fi inmormantat sambata, 16 decembrie, in noua catedrala regala de la Curtea de Arges, acolo unde se afla si mormantul Reginei Ana.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook