Ce salariu are, de fapt, un primar de sector din București 

Primarii celor șase sectoare din București au venituri asemănătoare, acestea fiind la un nivel ridicat.

Matei Vaihan, marți 22 septembrie 2020 , 18:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Salariile bugetarilor sunt cele mai mari din România, peste cele din mediul privat, iar lucrul acesta este demonstrat și de veniturile încasate de primarii de sector din București, care se regăsesc în declarațiile de avere pe care aceștia le-au completat recent. Toate veniturile anuale sunt nete și se referă la anul 2019.

PSD-istul Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, a notat că a încasat un venit anual de 131.412 lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 10.951 lei, adică aproximativ 2.300 de euro pe lună. Trei primari, Mihai Mugur Toader (PSD, sectorul 2), Robert Negoiță (fost PSD, acum independent, sectorul 3)  și Gabriel Mutu (PSD, sectorul 6) au notat în declarațiile de avere că au încasat același venit, 164.268 lei, adică 13.689 lei (aproximativ 2.800 euro) pe lună.

Robert Negoiță
Robert Negoiță este primarul sectorului 3

Citeste si: 890 de salariați nu și-au primit salariile. Oamenii anunță că vor face din nou greva japoneză

Citeste si: Ce pensie va încasa un primar care a avut cel puțin un mandat la primăria unui oraș important din România

Citeste si: Ce se întâmplă cu noile majorări de pensii și salarii pentru profesori. Planul premierului României

Actualii primari de sector vor candida și la alegerile locale 2020

Daniel Băluță, primarul PSD-ist al sectorului 4, a încasat în 2019 un venit net de 131.412 lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 10.951 lei (2.300 de euro). În fine, alt PSD-ist, Daniel Florea, primarul sectorului 5, a încasat 160.986 lei, adică 13.415 lei (aproximativ 2.800 euro). Toți cei menționați mai sus vor candida și la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unii pentru un nou mandat de primar, alții pentru un post de consilier.

Primarii de sector îndeplinesc o funcţie de autoritate publică. Ei sunt şefii administraţiei publice şi al aparatului de specialitate pe care îl organizează, conduce şi controlează, conform atribuţiilor prevăzute în art. 63, alin. (1) şi (3) din Legea nr. 215/ 2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Daniel Florea
Daniel Florea este primarul Sectorului 5

 

 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Sebastian Chitosca, reactie nervoasa fara precedent! "S-a aruncat pe jos! Ce e... Sebastian Chitosca, reactie nervoasa fara precedent! "S-a aruncat pe jos! Ce e teatrul asta?" Faimosul sare sa-l bata pe Albert Oprea, dupa pierderea unui punct in jocul de recompensa!
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai... S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România
infoactual.ro
Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina! Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina!
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si