Ce se întâmplă dacă stai vara la umbra unui nuc. Mare atenție

Nu multă lume știe nu este bine să te odihnești sau să te ferești de soare la umbra unui nuc. Motivul este legat de substanțele pe care le emit frunzele nucului.

R.I., duminică 23 august 2020 , 13:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Frunzele nucului emană o cantitate destul de mare de iod. Prelungirea șederii sub coroana nucului dăunează. În schimb, același iod face bine organismului, ajutându-l să se vindece de răcelile persistente, dacă persoanele cu astfel de probleme stau vara sub copac.

Petrecerea unui timp îndelungat la umbra nucului, zi de zi, afectează starea de sănătate, mucoasa nasului se poate inflama și pot apărea episoade de cefalee și de tuse. Nu degeaba se spune că "nici iarba nu crește" sub coroana nucului.

Citeste si: Tragedie fără precedent. Au murit la discotecă pentru că nu au respectat carantina

Juglona - substanța toxică produsă de nuc

Frunzele de nuc produc o substanţă toxică, numită juglonă, care se scurge pe pământ o dată cu picăturile de ploaie. Din acest motiv, vegetaţia de sub nuc este foarte slabă sau chiar inexistentă sub arborii bătrâni.

Citeste si: Sora lui Donald Trump îl desființează pe cel mai puternic om al Planetei

Umbra nucilor este neprielnică înmulţirii muştelor și a altor insecte. Chiar dacă este un sanitar al curţii, nucul trebuie plantat la 50-100 metri de casă sau măcar în cel mai îndepărtat colţ al curţii.

Citeste si: Dacă vezi telefonul ascuns în această imagine, ai un IQ peste medie

Este contraindicat să vă odihniţi vara timp îndelungat ori, mai ales, să dormiţi la umbra nucului. Chiar dacă şederea îndelungată la umbra de nuc este contraindicată, plimbările ori şederile scurte în apropierea nucului contribuie la vindecarea răcelilor ascunse.

Efectele benefice ale nucului

Pe lângă asta, nucul este un arbore cu efect terapeutic recunoscut. Infuzia de frunze de nuc poate fi folosită pentru a trata boli de piele, cum sunt eczemele, pentru că are efect astringent.

De asemenea, tratează transpiraţia excesivă. Fructul, miezul de nucă, este bogat în acizi graşi omega 3, de aceea este indicat pentru a reduce colesterolul şi pentru a preveni bolile de inimă.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si