Ce spune Ministrul Economiei despre pensiile speciale

Ce spune Ministrul Economiei despre pensiile speciale

Ce spune Ministrul Economiei despre pensiile speciale

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, precizează că eliminarea pensiilor speciale continuă să rămână o prioritate a actualului guvern. Cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%, un procent semnificativ, afirmă Ministrul Economiei într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Economiei menționează prin intermediul postării de pe contul său de Facebook că în 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Conform Ministrului Economiei, în acest moment unele pensii ajung și până la valoarea de 16.000 de euro pe lună.

Ministrul Educației, declarații cu privire la cheltuielile cu pensiile speciale 

"În perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%.

Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar și pentru cetățeni ai celor mai bogate țări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună. Nu am nicio problemă cu pensiile mari. Dacă cineva ajunge la acea sumă pentru că a economisit bani toată viața. I-a plasat în fonduri de pensii care i-au dat randament, și după o vârstă decide să trăiască din acei bani.
Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui să o lăudăm. Dar aici nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă. Adică din banii noștri de taxe și impozite. Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenți politic”
, a scris Claudiu Nasui, pe pagina sa de Facebook.

În acelașși timp cu eliminearea pensiilor speciale, trebuie redusă impozitarea în cazul salariilor mici, mai spune ministrul Economiei.

În același timp, taxarea muncii în România pe salariile mici este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană. Și deloc întâmplător tot la noi este și sărăcia în muncă cea mai mare. Adică cei care, deși au loc de muncă și muncesc, tot în sărăcie se regăsesc.

Toate acestea nu sunt inevitabile. Putem să găsim bani și pentru reducerea impozitării muncii pe cele mai mici salarii și să scoatem milioane de români din sărăcie”, a mai adăugat Nasui.

Citeste si: Ce spune Ludovic Orban despre recalcularea pensiilor


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...