Un nou tip de sexualitate este conștientizat în societate și un nou cuvânt își face locul în  googlesferă și pe rețelele sociale- "abrosexualii".

Citește și: 18 gardiene de la aceeași închisoare, concediate după relații amoroase cu criminalii

"Abrosexualitate" este definită în felul următor: este vorba de cineva care are schimbări în orientarea sexuală de-a lungul timpului, potrivit News.com.au.

"De exemplu, o persoană care este abrosexuală ar putea fi atrasă sexual de bărbați la un moment dat, apoi să fie atrasă sexual de femei câteva luni sau ani mai târziu", a explicat sexologul australian Jana Hocking.

Ce sunt "abrosexualii"

Potrivit acesteia, persoanele abrosexuale pot avea, de asemenea, perioade cu diferite intensități de atracție.

"De exemplu, ele s-ar putea găsi asexuate pentru o scurtă perioadă de timp, iar apoi se pot întoarce să se bucure de sex. Pot trece de la momente intense de sexualitate la intervale de apatie. Preferințele lor sexuale intră sub umbrela „fluidă” a termenilor", a mai spus Jana Hocking.

Citește și: "Profesoara anului" a dezvoltat o obsesie pentru un elev de 12 ani. Riscă 29 de ani de închisoare

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Specialista în sexologie pune o întrebare care a dat naștere controverselor pe rețelele sociale: "nu suntem cu toții puțin abrosexuali?"

Ce sunt "abrosexualii" și ce înseamnă noul tip de sexualitate

[Sursa foto: Twitter]

Comentariul făcut de expertul de la News.com.au vine după ce un celebrul DJ a povestit într-un podcast cu Emily Ratajkowski că participat la un act sex oral cu un alt bărbat, dar că nu se consideră gay. 

Ce semnificație au termenii LGBTQIA+ 

Jana Hocking a explicat că ascultând explicația dată de DJ Diplo a înțeles că e perfect justificat acest nou termen de sexualitate care a pus-o pe gânduri.

"Vedeți, tocmai când îmi învăluiam capul în jurul tuturor literelor din alfabetul LGBTQIA+ (lesbiană, gay, bisexual, transgender, queer/questioning, intersexual, asexuat – pentru cei care vă întrebați) încă una a fost aruncată în amestec, și o să fiu sinceră... am ajuns la o părere ușor controversată. Se numește Abrosexual și este un subiect fascinant!"

Jana Hocking, despre abrosexualitate 

Jana Hocking, despre abrosexualitate 

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă- radioimpuls.ro

Sexologul australian a explicat: "Luați viața mea de exemplu, cu siguranță a stat în partea abrosexuală a lucrurilor înainte. Vedeți, pentru o scurtă clipă am crezut că aș putea fi bisexuală. Am fost mereu puțin curioasă, așa că am făcut ceea ce face oricine cu sete de viață, am experimentat cu cineva de care credeam că mă pot îndrăgosti. Odată ce am încercat asta, mi-am dat seama curând că femeile nu sunt preferința mea sexuală, dar cine poate spune că sentimentul curios nu va reveni mai târziu în viață?".

Citește și: Profesoara de 31 de ani care i-a predat "lecții deocheate" unui minor pe bancheta din spate a mașinii sale scapă de închisoare

Confesiunile au continuat: "Am avut chiar și un scurt moment la începutul anilor de 30 de ani în care libidoul meu tocmai și-a făcut bagajele și am stat pe margine. După o reflecție mai adâncă, cred că s-ar putea să fi fost pentru că lucram prea mult, păstrând în același timp o viață socială. Acest tip de stil de viață m-a epuizat și mă gândeam de ce nu eram interesată de sex – dar din punct de vedere tehnic asta se află sub definiția abrosexualului".

Citește și: Femeie de 41 de ani, condamnată la închisoare după atacul sexual asupra unui tânăr adormit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si