Cea mai bună carne pentru sarmale. Reţeta tradițională pentru Crăciun

Cea mai bună carne pentru sarmale. Carnea pentru sarmale este foarte importantă deoarece aceasta face diferența pentru un gust excepțional. Iată care este carnea recomandată pentru sarmale, dar și ce rețetă puteți încerca de Crăciun!

Author: Alexandra Bercea miercuri 14 decembrie 2022 , 19:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cea mai bună carne pentru sarmale. De sărbători este aproape imposibil ca pe mesele românilor să nu se regăsească sarmalele! Descoperă cea mai gustoasă rețetă de sarmale tradiționale!

Care este carnea recomandată pentru sarmale?

Dacă nu avem porc la țară, porcul poate fi cumpărat chiar din magazin. Chiar este indicat să iei carnea deja verificată și tranșată, însă nu trebuie să o luați deja tocată.

Bineînțeles, de pe masa de Crăciun nu poate lipsi varza acră!

Citește și: Sarmale din peste de Sf. Andrei

Cel mai bine este să alegi pieptul de porc pentru sarmale împreuna cu câteva bucăți de slănină pentru gust. 

Pe lângă carnea de porc, poți pune și afumătură. Ar fi mai bine să toci carnea acasă, nu o lua deja tocată. 

Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro

Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro

Pentru saramale suculente se adaugă și o bucată de pâine înmuiată în apa și stoarsă bine. 

Pentru sarmale mai poți combina carnea de vită cu cea de porc. Această combinație este cea mai bună pentru sarmale.

Rețetă sarmale de porc

2 kg de varză murată, 1 kg de pulpă de porc, tocată în casă, 200 de grame de ceapă, 100 grame de orez cu bobul rotund, 2 linguri de ulei, 150 ml de apă călduță, 100 ml de bulion de roșii concentrat, bucățele de carne de porc afumată, 4-5

crenguțe de cimbru proaspăt, 1 legătură mare de mărar verde, 1/2 lingură paprika dulce, 3 frunze de dafin, 1 linguriță de piper și sare.

Pentru umplutura de sarmale, se pune într-o cratiță cu ulei închis, la foc mediu, cepele curățate, spălate și tocate mărunt și le călea adăugând de la început un praf de sare. Orezul se adăuga spălat și zvântat și căliți, amestecând constant, 2-3 minute. 

Pe bucățile de foi de varză murată, se pune puțină umplutură, aproximativ o lingură cu vârf. De obicei, sarmalelele trebuie să aibă dimensiuni medii, de aproximativ 8×4 cm. Pe urmă, rula foile de varză cu umplutura înăuntru și le înfunda capetele spre interior, obținând cilindri de mărime pe cât posibil egală.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din România! Statul oferă vouchere de 250 de lei pentru alimente, chiar înainte de Paște- kfetele.ro

Citeste si: Victor Vrânceanu, primele declarații despre despărțirea de Andreea Antonescu: „Au existat anumite nemulțumiri de ambele părți”- radioimpuls.ro

Înainte de a pune sarmalele în oală, se pun mai întâi foile de varză. Pe urmă,se aranjează  câte un rând de sarmale și stropea cu jumătate din bulionul concentrat. Se continuă cu restul sarmalelor, intercalând printre ele și felii de costiță. În final, se acoperă cu varză tocată rămasă și se adaugă restul de bulion.

Pe urmă,  oala se pune pe plită și se adaugă apă fierbinte, cât să acopere sarmalele de un lat bun de mână. Pentru a împiedica răcirea în timpul fierberii, se pune deasupra cratiței un capac și le lăsa la fiert, la foc molcom, timp de 3 ore. Când sunt gata, se servesc cu mămăliguță și cu smântână.

Citește și: Sarmale de post: Reţeta specială pentru Postul Crăciunului 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si