Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume și a oprit producția. A fost descoperită Salmonella

Producția celei mai mari fabrici de ciocolată din lume, la conducerea căreia se află de gigantul elvețian Barry Callebaut și este poziționată în orașul belgian Wieze, a fost oprită. Această măsură vine la scurt timp după ce au fost descoperite contaminări cu salmonella, a transmis joi firma.

Author: Alexandra Costea joi 30 iunie 2022 , 20:16

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume și a oprit producția. A fost descoperită Salmonella

Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume și a oprit producția. A fost descoperită Salmonella

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un purtător de cuvânt al marelui gigant elvețian a declarat pentru AFP că producția a fost oprită în fabrica de ciocolată lichidă în loturi angro pentru 73 de clienți.

Momentan, niciun consumator de ciocolată nu a fost raportat infectat cu salmonela, responsabilă de salmoneloză, o boală care provoacă diaree și febră, dar este periculoasă doar în cazurile cele mai extreme.

„Toate produsele fabricate de la test au fost blocate”, a transmis purtătorul de cuvânt, Korneel Warlop.

Citeste si: Președintele Turciei, apel pentru reluarea negocierilor dintre Rusia și Ucraina

„Barry Callebaut contactează în prezent toți clienții care ar fi putut primi produse contaminate. Producția de ciocolată în Wieze rămâne suspendată până la o nouă notificare”.

Majoritatea produselor care au fost contaminate sunt încă pe site, a precizat acesta. Cu toate acestea, firma și-a contactat toți clienții și le-a solicitat să nu trimită niciun produs pe care l-au făcut cu ciocolată produsă începând cu data de 25 iunie la aceste fabrici Wieze, care se află în Flandra, la nord-vest de Bruxelles.

Citeste si: VIDEO- Primăria Capitalei vrea să monteze parcometre în București și să creeze 17.000 noi locuri de parcare

"Siguranța alimentelor este de cea mai mare importanță pentru Barry Callebaut și această contaminare este destul de rară. Avem o carte și proceduri bine definite de siguranță alimentară", a declarat firma.

Agenția belgiană pentru siguranța alimentelor AFSCA a fost informată, iar un purtător de cuvânt a precizat pentru AFP că a deschis o anchetă. Fabrica în cauză nu produce ciocolată pentru a fi comercializată direct consumatorilor, iar firma nu are încă motive să creadă că orice bunuri contaminate au ajuns pe rafturile magazinelor.

Este al doilea caz de salmonella identificată într-o fabrică de ciocolată de luna aceasta

Vestea vine la câteva săptămâni după și în fabrica Ferrero din Arlon din sudul Belgiei care produce ciocolată Kinder a fost descoperită salmonella.

Autoritățile sanitare din Belgia au declarat la data de 17 iunie că au dat undă verde pentru a reporni fabrica gigantului italian pentru o perioadă de testare de trei luni. Grupul elvețian Barry Callebaut furnizează produse din cacao și ciocolată multor companii din industria alimentară, inclusiv unor giganți din industrie precum Hershey, Mondelez, Nestle sau Unilever.

Citeste si: VIDEO- Mâncarea comandată prin aplicații costă cu 30% mai mult decât cea comandată direct de la restaurant

Numărul unu mondial în sector, vânzările sale anuale s-au ridicat la 2,2 milioane de tone în cursul exercițiului financiar 2020-2021.

Pe parcursul anului financiar trecut, grupul, care are sediul central în Zurich, a generat un profit net de 384,5 milioane de franci elvețieni (402 milioane de dolari) pentru o cifră de afaceri de 7,2 miliarde de franci. Grupul are în prezent peste 13.000 de angajați și peste 60 de locuri de producție în întreaga lume.

Citeste si: Tragedie în Cluj: Un tânăr a murit înecat lacul Țaga Mare. Scafandri l-au găsit după o zi întreagă de căutări


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si