Ceapa verde. Ce se întâmplă în corpul tău când o mănânci
Află care sunt efectele benefice ale cepei verzi și ce se întâmplă în corpul tău atunci când o mănânci.
Ceapa verde este una dintre bucuriile primăverii şi unul dintre medicamentele oferite de natură. O poţi consuma fără limite: să o adaugi generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe, pentru că îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este fiartă.
Cura de ceapă verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului. În plus, ceapa verde reglează glicemia şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată.
Ceapa este şi un diuretic ce favorizează eliminarea sodiului din organism şi are şi proprietatea de a calma tusea şi de a desfunda căile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul că ceapa este un somnifer natural foarte bun, fără efecte secundare, care nu dă dependenţă de niciun fel, explică specialistul. Stările nervoase şi de agitaţie pot fi de asemenea calmate cu ajutorul unei cepe zdrobite, pe care să o ţinem la nas.
Citeste si: Papanași cu brânză. Rețeta perfectă pentru un desert tradițional delicios
Ceapa este considerată a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curăţă organismul de toxinele din corp.
Pentru a-şi păstra proprietăţile minunate pe care le-a primit de la natură, ceapa trebuie consumată în stare crudă, fie că vorbim de ceapă roşie, de ceapă albă sau de ceapă galbenă, sau chiar de ceapă verde. Ceapa are proprietatea de a micşora simţitor riscul dezvoltării unui cancer la plămâni.Întăreşte sistemul imunitar: Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism.
Antiinflamator: Quercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în toate bolile cronice şi în alergii.Citeste si: Cum se prepară lichiorul de mentă
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Antiinflamator: Quercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în toate bolile cronice şi în alergii, conform site-ului caplimpede.ro.
Tratează afecţiunile dermatologice: Acneea poate fi tratată cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapă verde. Nutriţioniştii recomandă consumul de ceapă verde în combinaţie cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile. Această combinaţie are un efect puternic în curăţarea pielii, de la interior spre exterior.
Previne cancerul: Efectul anticancerigen are legătură cu următoarele tipuri de cancer: colon, sân, ovar, prostată, plămâni. Rolul anticancerigen este atribuit antioxidanţilor şi compuşilor sulfurici, care inhibă dezvoltarea şi multiplicarea celulelor tumorale.
Scade colesterolul: Consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicina, o substanţă care inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol.
Pentru nas înfundat: Zdrobeşte ceapa verde şi umezeşte o bucată de bumbac cu sucul obţinut, apoi o pui peste nas. Dacă nu poţi dormi, pune un mănunchi de ceapă verde lângă perna ta, te va ajuta cu siguranţă.
Citeste si: Electric Castle anunță datele pentru 2025- radioimpuls.ro