Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani

Rețetă simplă și rapidă de banana bread sau chec cu iaurt și scorțișoară, o rețetă delicioasă și savurosă pentru orice perioadă a zilei, atât ca gustare, cât și ca desert.

Această rețetă de chec cu banane, iaurt și scorțișoară poate fi una dintre cele mai ușoare rețete pe care vei ajunge să le pregătești mereu când ți se face poftă de ceva dulce și pufos și rapid. În plus, bananele pe care nu le mănânci la timp și se coc foarte tare, vor avea o întrebuințare, pentru a nu sfârși la coșul de gunoi.

Checul cu banane sau banana bread, cum îi spun americanii, este un desert foarte popular în întreaga lume, fiind adorat atât de cei mici, cât și de adulți. În plus poate fi o gustare sănătoasă deoarece zahărul poate fi eliminat complet sau poți pune mai puțin, bananele fiind fructe dulci.

Care sunt ingredientele pentru banana bread?

3 banane bine coapte
350g făină
3 ouă
150g unt
200g zahăr
350ml iaurt sau lapte bătut
1 esență vanilie
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu


un praf de sare

Citeste si: Albă ca Zăpada. Rețeta pe care gospodinele o prepară de sărbători, an de an

Cum se prepară desertul banana bread?

Mai întâi trebuie să drobiți bananele bine coapte cu ajutorul unei furculițe și pune piureul astfel obținut într-un bol. Separat, mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, ouăle și iaurtul până când compoziția devine omogenă.

Adaugați amestecul obținut peste bananele zdrobite și încorporează bine toate ingredientele. La final adaugă și esența de vanilie.Mai departe, trebuie să amestecați făina cu praful de sare, scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, apoi adaugă amestecul câte puțin peste compoziția lichidă până la încorporarea completă.

Turnați aluatul într-o formă pentru chec mai mare și dă totul la cuptorul preîncâlzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 40-50 de minute, până când se va rumeni frumos.

Nu uita să ungi forma pentru chec cu puțin unt. Puteți testa coacerea checului introducând o scobitoare în mijlocul aluatului. 

Apoi, scoateți checul din cuptor și lasă-l să se răcorească puțin înainte de a-l servi. Poți pudra checul cu puțin zahăr pudră sau poți să pregătești o glazură de zahăr pudră cu care să-l ornezi.

Pentru glazura de zahăr amestecați 4 linguri de zahăr pudră cu o lingură de zeamă de lămâie și câțiva stropi de apă, astfel încât să aibă o textură fluidă, cremoasă.

Pune crema obținută într-o pungă rezistentă, taie-i vârful și decorează checul.

Citeste si: Avocado. Prăjitură cu avocado, un desert sănătos


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri