Papanași cu brânză. Rețeta perfectă pentru un desert tradițional delicios
O combinație între dulce și sărat, papanașii cu brânză sunt alegerea perfectă atunci când vorbim de un preparat specific pentru țara noastră, care nu dă greș niciodată în fața invitaților sau a familiei.

In articol:
Mai jos puteți găsi rețeta perfectă de papanași cu brânză, desertul tradițional românesc extrem de delicios și de atrăgător. Rețeta este una destul de simplă pe care o poate face oricine și nu ar trebui să dureze foarte mult.
Ingrediente papanași cu brânză
1 kg de brânză dulce de vaci
6 ouă
1 linguriță de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau cu oțet
1 plic de zahăr vanilat
1 esență de vanilie
Jumătate de linguriță de sare
750gr de făină
Zahar pudră pentru ornat
Pentru servire se recomandă smântâna și dulceața.
Citeste si: Cum se face șunca de casă afumată: ingrediente și mod de preparare
Mod de preparare papanași cu brânză
Se pun făina, brânza, zahărul vanilat, praful de sare într-un castron încăpător, deasupra stingem bicarbonatul cu zeama de lămâie și “frământăm” cu degetele astfel încât să nu rămână bulgărașii de brânză cât mai întregi, dar totuși să se lege compoziția.
Citeste si: Cum se prepară lichiorul de mentă
Papanași cu smântână și dulceață de vișine
Pe un plan de lucru presărat cu făină formăm un baton gros cu diametrul aproximativ de 6 cm, pe care îl tăiem la grosimea de 1,2-1,5 cm. Dăm formă rotundă feliilor după care cu ajutorul degetelor facem găurele și îi lăsăm pe planul de lucru până se încinge uleiul.
Într-o tigaie înaltă punem uleiul la încins, astfel încât să treacă de grosimea feliilor de papanași. Prăjim la foc mediu câte 3-4 minute pe fiecare parte întorcându-i constant și verificând să nu se ardă. Papanașii se servesc calzi cu smântâna și dulceața preferată. Un desert simplu, gustos si ușor de făcut.