Putem spune că România este campioană în ceea ce priveşte milionarii condamnaţi, dar care au reuşit să fugă de braţul legii.

Fugari în străinătate

Cel mai cunoscut dintre ei este Dragoş Săvulescu, fost finanţator al echipei de fotbal Dinamo, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Deşi a fost prins atât de autorităţile din Napoli, Italia, cât şi de cele din Mykonos, Grecia, magistraţii de acolo nu au reuşit să ajungă la concluzia că Săvulescu ar trebui extrădat.

Citeste si: Mesajul șocant scris pe una dintre rachetele care au lovit gara Kramatorsk. Rusia spune că nu folosește acel tip de rachete, dar imaginile apărute pe internet o contrazic

Condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, fosta şefă DIICOT, Alina Bica, şi-a găsit refugiul tot în Italia, în Bari. Magistraţii de acolo au decis că ea îşi poate executa pedeapsa în Italia, însă, nu cu executare, ci cu suspendare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Modele de ornare pentru salata de boeuf pentru Paşte 2022

Paul al României este un alt fugar celebru al României. De când a fost condamnat acum 2 ani la închisoare pentru că a sărăcit România cu peste 145 milioane de euro, autorităţile nu au mai reuşit să-l localizeze.

Citeste si: Incendiu la mai multe locuinţe din localitatea Marginea, Suceava

Şi omul de afaceri Puiu Popoviciu a scăpat de pedeapsa de 7 ani de închisoare cu executare, după ce a furat un teren de 224 de hectare de la facultatea de Agronomie.

În cazul lui, instanţa din Marea Britanie a respins definitiv extrădarea, pe motiv că nu ar fi avut parte de un proces corect în România.

Unii s-au ascuns până când fapta s-a prescris

Iar pentru unii care fug suficient de mult, iar poliţia nu reuşeşte să-i localizeze, faptele se prescriu şi rămân curaţi, ca şi cum nu ar fi făcut nimic.

Citeste si: Andreea Mantea ia atitudine: Vreau să va văd cum săriți și mediați orice problemă!

Acesta a fost şi cazul lui Elan Schwarzenberg, care s-a ascuns atât de mult şi de bine, încât procesul său penal a fost încetat.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Bilanț COVID-19 din 8 aprilie 2022, în România. Peste 1.700 de noi cazuri de COVID

Rămâne de văzut dacă Elena Udrea se va adăuga şi ea la lista fugarilor cărora le-a ieşit planul. Aceasta a fost prinsă ieri seară, în Bulgaria, în timp ce încerca să fugă spre Grecia.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul Jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si